Mnenja

Zarjina ambasadorka: Manca Košir

Marija Šelek
13. 6. 2016, 23.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Morda ga še niste videli, a kmalu ga boste. Spot, v katerem Manca Košir pove, zakaj bere Zarjo.

Šimen Zupančič
Ambasadorka Zarje Manca Košir.

Posneli smo ga kar pri njej doma in se imeli prav luštno. Manca je znala ugoditi vsaki naši prošnji, je pač – rojena igralka. Tisto, kar je povedala, pa ni bilo zaigrano, prišlo je naravnost iz srca.

Manca je bila kot vedno polna izjemno nalezljive pozitivne energije, veselje je tudi tistega sivega popoldneva puhtelo iz nje, pozdravila nas je z razširjenimi rokami in v njenem svetlem stanovanju, katerega okna se ozirajo na prelepo Plečnikovo cerkev, smo se počutili nadvse domače.

Snemalec, kasneje montažer, režiser, svetovalec, skratka šef odprave Luka Švigelj je že pripravljal svojo snemalno napravo (kaj so to zdaj: kamere ali fotoaparati?!), Mitja in Iris pa sta preverjala in nastavljala luči. Medtem ko so torej mladci s Televizije Veseljak pripravljali opremo in modrovali o pravilni osvetlitvi, je Manca v sosednji sobi začela preobrazbo. Iz gostiteljice v udobni trenirki se je prelevila v elegantno damo z velikimi visečimi uhani – belimi metulji, rdeča obleka z žepi in ujemajoči se čevlji pa so prav tako poželi odobravanje celotne ekipe. »Strašno rada imam žepe, vedno imam kaj, kar lahko spravim vanje. Skoraj več ne kupim obleke, ki bi bila brez njih,« je hitro povedala.

Pa smo začeli. Manca o tem, kar bo povedala, sploh ni razmišljala. A s stavkom o njeni ljubi reviji – ja, moramo se znova pohvaliti, da je to prav Zarja – nato ni imela težav. »Zarja me bo že navdihnila. Rada spregovorim iz srca.«

Medtem ko se je pred kamero sprehajala, sedala in listala Zarjo ter zgolj nekajkrat ponovila stavek, ki ji je privrel iz srca naravnost na jezik, nas je zmotil nepovabljen gost. Ali pa smo mi zmotili njega. »Kaj je to, kar leta po zraku? Je to slučajno molj?« se je malce zgrozila Manca. Ja, smo vsi vneto pokimali, ni drugega – molj mora biti. Manca je bila zaskrbljena, zato je Mitja udvorljivo ponudil pomoč: A ga ubijem?

Manca je pokimala in rekla: »Da, prosim.« Mitja je presenečeno izbuljil oči, najbrž je bila njegova ponudba izrečena zgolj retorično, a še v istem trenutku je skočil, plosknil z rokami in potrdil svojo vlogo moškega – lovca. Molj je obležal na tleh, Manca si je oddahnila (a pustila molja še ležati, da »dušica odplava«), Mitja pa je še lovil sapo, saj ni mogel dojeti, da je Manca resno mislila in da je kar skočil.

Potem smo nadaljevali, snemali, osvetljevali in poslušali Manco, ko je ob bogati in dolgi knjižni polici, ki se razteza čez vso steno njene dnevne sobe, razlagala o knjigi, ki bi jo pa res morali prebrati: Laurus, pisatelja Jevgenija Vodolazkina.

Če bi se debate o knjigah in drugih radostih življenja odvijale kar pri Manci doma, bi mi hoteli biti zraven. Pri njej je res toplo.

Ugibajte in osvojite nagrado

Iz naših revij in drugih medijev vas že nagovarjajo štirje znani obrazi, ki smo jih izbrali za Zarjine ambasadorje. Že v prejšnji številki smo objavili sestavljanko vseh štirih in vas izzvali, da se lotite ugibanja – le kdo so? Prva ambasadorka je torej zdaj že razkrita in očitno naloga ni bila pretežka niti za poslušalce Radia Aktual, saj so Manco Košir kljub povsem zamegljeni fotografiji zelo hitro razkrinkali. Uganite še preostale tri ambasadorje ter nam pošljite odgovore na elektronski naslov ambasadorji@revijazarja.si. Ne pozabite pripisati svojih podatkov (ime in priimek, polni naslov, kontaktna telefonska številka). Le tako boste lahko sodelovali v žrebanju za privlačne nagrade. Nagradna igra poteka od 7. 6. 2016 do vključno 1. 7. 2016 v reviji Zarja in na spletni strani www.revijazarja.si.

Prvo nagrado, darilno kartico Term Čatež v vrednosti sto evrov,  smo že podelili, žreb je bil naklonjen Marti Kozlevčar iz Velenja. Čestitamo!