Zdravje

Pokurimo kilograme kar mimogrede!

T.D.
4. 10. 2020, 12.03
Posodobljeno: 4. 10. 2020, 22.32
Deli članek:

Pika na i popočitniški dieti je telovadba. Ni se vam treba vpisovati v fitnes z visoko članarino niti ne potrebujete nenavadnih športnih rekvizitov.

Dreamstime
Privoščite si plesni večer, ki je odlična rekreacija.

Gibanje, ki prispeva k zdravi telesni teži in dobremu počutju, je lahko zelo preprosto in prijetno. Privoščite si plesni večer, ki je odlična rekreacija. Dve uri vrtenja in poskakovanja po plesišču učvrsti stegenske in zadnjične mišice ter pokuri 650 kalorij. Pomembno je le, da poskrbite za hidracijo. Pa ne s pivom, temveč vsakih 20 minut z velikim kozarcem vode.

Pospravite hišo

Ko počitnice minejo, je odlična priložnost za temeljitejše čiščenje in preurejanje doma. Vendar ne pospravite vsega naenkrat, saj je dokazano, da pospravljanje po etapah v zmernejšem tempu pokuri več kalorij. Pol ure na dan se posvečajte določenemu prostoru in nalogi (kopalnica, kuhinja, brisanje prahu, sesanje, premikanje pohištva …). V štirih dneh boste skupaj pokurili 500 kalorij.

Kuhanje

Najbrž ste vedno verjeli, da lahko kuhanje poskrbi le za dodatne kalorije in kilograme, vendar ni vedno tako. Ura običajnega kuhanja zahteva 150 kalorij. Ni ogromno, je pa vsekakor dober začetek, kajne?

Telovadite deset minut dlje

Bodisi na orbitreku, sprehodu po soseski ali plavanju, vsakič se v mislih prepričajte, da boste telovadili deset minut dlje od predvidenega časa. Teh dodatnih deset minut vam pomaga stopiti kar 100 kalorij. Če to ponovite petkrat v tednu, bo to skupaj naneslo kar 500 kalorij.

Družinski bovling

Zabavna aktivnost, ki kuri kalorije, je lahko tudi bovling v družinskem krogu. Dve uri podiranja kegljev bo stopilo 500 kalorij.

Vzemite v roke kolebnico

Kolebnica učvrsti noge, trebuh in ramena. Samo 20 minut preskakovanja vrvi in lažji boste za 240 kalorij. Če to opravite dvakrat na teden, porabite skupaj skoraj 500 kalorij.

Tek, tek, tek

Tek je ena najučinkovitejših vadb za topljenje maščob. Obujte tekaške copate in pojdite na 60-minutni tek, ki vas bo razbremenil 600 kalorij.

Po stopnicah

Niste navdušenec nad tekom v naravi? Skoraj enako količino kalorij lahko v pol krajšem času pokurite s hojo po stopnicah.

Fitnes na stolu

Tudi samo z enim pripomočkom lahko razmigate celotno telo. In sicer s stolom. Postavite se tako, da bo stol za vami (kot bi hoteli sesti nanj). Zdaj naredite poskok in pristanite na tleh z razkrečenimi nogami. Spet naredite poskok in doskočite z nogami skupaj. Sedite na stol za sekundo, vstanite in ponovite vajo 25-krat. Po enem tednu vsakodnevnega ponavljanja te vaje se boste znebili 500 kalorij.