Pomlad

Triki, s katerimi boste preprečili utrujenost

ud
11. 3. 2017, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Naše telo se v tem času, ko so temperature nekoliko višje, mora privaditi na spremembe. To navadno občutimo kot nekakšno pomanjkanje energije.

Profimedia
Telo v tem času potrebuje več kisika, zato večkrat na dan desetkrat globoko vdihnite in izdihnite ter telo napolnite z njim.

Letos premagajte spomladansko utrujenost z naslednjimi nasveti.

Prehrana 

Izogibajte se preveč začinjeni hrani in sladkorjem. Takšna hrana namreč telo dodatno izčrpa in povzroča občutek pomanjkanja energije. Pojejte več sadje in zelenjave, ki vas bosta oskrbela s tako zelo potrebno energijo ter vsemi vitamini in minerali.

Gibanje 

Lotite se kateregakoli športa na svežem zraku. Tako boste napolnili telo z vitaminom D in občutek utrujenosti bo zelo hitro izginil. Jutro začnite s pretegovanjem in raztegovanjem, saj boste s tem pospešili krvni obtok in izločanje strupov.

Tekočina 

Pitje vode bo iz vašega telesa odpravilo vse toksične snovi, ki so se nabrale pozimi, zato je spijte nekoliko več. Pri tem seveda ni treba pretiravati, saj lahko prevelika količina popite vode iz telesa izpere tudi tiste snovi, ki jih potrebujete.

Profimedia
Savnanje in masaža z eteričnimi olji bosta spodbudila krvni obtok.

Popijte manj kave 

Ker kava blokira limfni sistem, ste bolj utrujeni. Namesto kave spijte več vode ali si privoščite tisto z manj kofeina.

Krvni obtok 

Odidite v savno, saj bo ta prekrvavila kožo ter pospešila krvni obtok in izločanje toksičnih snovi iz telesa. Za pospešitev krvnega obtoka se oprhajte najprej s toplo vodo, nato s hladno. Začnite pri okončinah, nato zmočite celo telo.

Profimedia
Popijte manj kave in več vode, saj se boste tako počutili manj utrujenega.

Spanje

Dobro in kvalitetno se naspite, saj se bo ponoči telo regeneriralo. Sprostil se bo tudi vaš um. Spat pojdite zgodaj in zjutraj se zbujajte ob isti uri. Tako se boste napolnili z energijo.

Nenehna utrujenost

Če ste utrujeni dlje časa in se ne počutite dobro, je najbolje, da se pogovorite s svojim osebnim zdravnikom. Utrujenost je namreč lahko kazalec tudi drugih bolezni, kot so recimo bolezni ščitnice ali slabokrvnost.