Zanimivosti

Bitcoin znova pod 60 tisoč $, vlagatelji se obračajo novem memecoinu na Solani

Oglasno sporočilo
6. 5. 2024, 14.50
Posodobljeno: 6. 5. 2024, 15.16
Deli članek:

Solana vrača čas nazaj na začetek leta 2023, ko je pokazala eksplozivno rast, čeprav se je preostali trg kriptovalut spopadal s težavami.

Cena Solane se je od lokalnega dna pri 119 dolarjih zvišala za 17 % in v četrtek dosegla 140 dolarjev. Nasprotno pa sta se Bitcoin in Ethereum v dnevnem časovnem okviru odbila za nekaj več kot 2 %.

Solana s svojo uspešnostjo potrjuje trditve, da bo do konca bikovskega trga ostala najbolj bikovska kriptovaluta.

Ponovni vzpon kriptovalute SOL je zagotovil spodbudo meme kovancem na verigi blokov Solana. Tako je na primer novi memecoin Sealana ($SEAL) v svoji predprodaji v manj kot enem dnevu zbral skoraj 150 tisoč dolarjev. 

Kaj je razlog rasti Solane?

Solana se je v zadnjem mesecu soočila z močnim prodajnim pritiskom, saj je v tem obdobju padla za več kot 36 %.

Vendar so analitiki še naprej poudarjali, da medvedji trend Solane ni povezan z morebitno šibkostjo njenega ekosistema. Bolj je bil del širšega zloma na trgu kriptovalut, ki je v veliki meri posledica vse večjih makroekonomskih tveganj in geopolitičnih napetosti.

To je postalo jasno po sredinem zasedanju odbora FOMC. Ameriška centralna banka Federal Reserve ni nadaljevala z zniževanjem obrestnih mer, vendar je trg to že vključil v ceno.

Še pomembneje je, da je predsednik Fed Jerome Powell v svojem govoru na zasedanju FOMC ovrgel trditve o nadaljnjem zvišanju obrestnih mer in zatrdil, da je malo verjetno, da bo naslednja poteza centralne banke zvišanje obrestnih mer.

Drugič, Powell je razkril, da se bo junija upočasnil tudi tempo kvantitativnega zaostrovanja, in prvič po letu 2002 napovedal program odkupa zakladnice.

Posledično se ameriški delniški trg in bolj volatilni trg kriptovalut ponovno krepita.  Zlasti Solana je presegla preostali del trga. Analitik Nebraskangooner razkriva, da je SOL z vidika tehnične analize po FOMC opravila več impresivnih podvigov.

Izpisala je 15-minutni bikovski obratni vzorec, ki mu je sledil preboj in uspešno ponovno testiranje 1-urne trendne linije upora.

Eden od dejavnikov, ki so botrovali uspešnosti SOL, bi lahko bila moč bikov, ki so jo danes pokazali meme kovanci. Glede na to, da so bili meme kovanci Solana za večino vlagateljev s kriptovalutami izbrani razred sredstev, tudi izvorni žeton SOL prinaša presežne donose.

Ali je Sealana naslednja velika priložnost v memecoin maniji?

Trg meme kovancev ni več monopol kovancev, navdihnjenih z Doge ali žabami. V zadnjem času so v središču pozornosti mačke, lenivci in zdaj tudi tjulnji.

Nov meme kovanec Sealana navdušuje domišljijo vlagateljev in trgovcev s pametnim denarjem. Zahvaljujoč svoji smešni in relativni upodobitvi kriptožetona, ki temelji na tjulnju, je meme kovanec v svoji predprodaji zbral skoraj 150 tisoč dolarjev.

Meme kovanec že kroži po priljubljenih kriptografskih publikacijah, vključno s Crypto Potato. Poleg tega so nad njegovim cenovnim potencialom navdušeni tudi priljubljeni YouTuberji, kot je Crypto Zeus, ki ima več kot 75 tisoč naročnikov.

Priljubljeni kanal YouTube Cryptonews prav tako razkriva možnost, da Sealana potencialno ponuja do 100-kratni donos.

Po vzoru Slerfa je Sealana sprejela inovativen model predprodaje, ki vlagateljem omogoča, da žetone $SOL pošljejo neposredno v denarnico projekta. Za vsako poslano solano bodo vlagatelji v zameno prejeli 6900 žetonov Slothana v obliki airdropa.

Naslov denarnice Sealana je DJ15ZYXqUNMYJ3hL7z4ciSaSFAw5cbos3YjGpdvwmF6c.

Obiščite predprodajo Sealana