Divja jaga

Video: Lemur bežal pred policisti, »prekleto,« je bilo slišati ...

R.T.
16. 9. 2023, 13.20
Posodobljeno: 16. 9. 2023, 13.20
Deli članek:

Policista, oborožena z brisačo, sta med gonjo po temačnem parku uspela držati korak s pobeglim lemurjem.

Springfield, MO Police Department
Do zob oborožena policista sta bila uspešna.

Majhen opici podoben sesalec, ki se ponaša z nekoliko daljšim gobcem in izhaja iz Madagaskarja, kjer lemurjem grozi izumrtje, je v torek pobegnil v Springfieldu v ameriški zvezni državi Missouri. Lokalni policisti so divjo jago posneli s tako imenovano telesno kamero.

»Vidimo rep!« je naznanil eden od policistov, ki so se pognali za ubežnikom, za katerega pa ni bilo predaje. Njegov značilen črno-bel rep je sledil njegovemu životcu, ki se je pognal čez parkirišče, čez pločnik in v park. Policisti so mu bili tesno za petami, vmešali pa so se tudi civilisti, ki so postopali v bližini. Prvi poskus z brisačo, ki jo je eden od policistov čez bitje vrgel kot mrežo, se je sicer izjalovil. »Prekleto,« je slišati na posnetku. Le nekaj trenutkov pozneje so lemurja zagrabile čvrste policijske roke. Upanje je ugasnilo.

Kakšen je epilog za prikupno žival?

Policisti so lemurja sprva vrnili lastnikom, ki so tudi prvi podali prijavo, da je žival pobegnila. A se bodo morali od bitja posloviti, saj je v skladu z mestnim odlokom zadrževanje prostoživeče živali kot domače živali prepovedano. Policija se je zato povezala z lokalnim društvom za zaščito prostoživečih živali, kjer ga bodo odprtih rok sprejeli.