Kaj so videli?

Ostanki kurišč in bivaki burijo domišljijo domačinov! Se po gozdu potika »človek volk«?

R.T.
24. 8. 2023, 11.20
Posodobljeno: 24. 8. 2023, 11.49
Deli članek:

Policisti so potrdili, da so na različnih delih v hribovju Harz v Nemčiji našli še tople ostanke kurišč in bivake.

Profimedia
Gozdovi v hribovju Harz so prostrani in nudijo zavetje živalim. Pa tudi ljudem?

V gozdovih nemškega hribovja Harz, ki se razprostira čez dele nemških zveznih dežel Spodnja Saška, Saška-Anhalt in Turingija, naj bi se potikal in tudi živel nek moški, ki naj bi bil oblečen v kostum volka ali pa naj bi imel na sebi volčjo kožo, poročajo nemški mediji.

Nenavadno pojavo naj bi od daleč večkrat opazili domačini ali pohodniki. Videli naj bi, kako je švignil med grmičevje, kot kakšen divji mož je baje poskočil v hosti in skozi ostre zobe spustil zamolkel zvok, ves podoben volku je nabiral dračje. Mogoče je celo volkodlak, se šalijo nekateri. Policisti in gasilci so se odpravili po gozdu in nedavno, nazadnje minulo soboto, res našli ostanke kurišča in bivaka, izdelanega iz vejevja. Ne prvič. Moški, domnevno »človek volk«, je že zbežal in se skril v goščavi.

Trezni policisti dopuščajo možnost, da v gozdu biva kakšen samotar, ki je dovolj prilagojen in iznajdljiv, da preživi v divjini v različnih letnih časih. Bolj pa jih skrbi, da ne bi zaradi kurjenja v naravi prišlo do požara.