Zanimivosti

Prostozidarjev vajenec: kako Veliki mojster Velike lože Slovenije Marko Bitenc iz ozadja usmerja ministra Danijela Bešiča Loredana

Oglasno sporočilo
26. 6. 2023, 11.55
Posodobljeno: 26. 6. 2023, 11.58
Deli članek:

Kdo je zgolj vajenec reforme zdravstva v Sloveniji, kdo pa stric iz ozadja? Dejansko v tem primeru ne gre za strica iz ozadja, pač pa kar za Velikega mojstra prostozidarjev, kirurga Marka Bitenca, pri katerem (še vedno) dela tudi minister za zdravje, kirurg Danijel Bešič Loredan.

Na kakšen način vodja prostozidarjev v Sloveniji, kirurg - podjetnik Marko Bitenc, usmerja ministra Danijela Bešiča Loredana pri spremembah v zdravstvu. Bitenc ima v podjetju Kirurgija Bitenc in Zdravstvenem zavodu Zdravje zaposlenih 85 ljudi. Pišemo o njegovem zelo dobičkonosnem poslovanju. O čem so se nedavno na Ljubljanskem gradu pogovarjali Bitenc, Milan Kučan in Zoran Janković. Kako Loredanov interventni zakon, na podlagi katerega smo v zdravstvo v pol leta plasirali dodatnih 137 milijonov evrov, sesuva javne zdravstvene zavode. Kaj o ministru za zdravje (off the record) naokoli govori premier Robert Golob. Ali je Golob že našel zamenjavo za Loredana in kakšne posledice bi ta prinesla.

https://reporter.si/tiskana

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24