Modna napaka?

Tudi to je Luka: Na glavi klobuk, na nogah pa...

Ž.K./STA
26. 12. 2022, 08.29
Posodobljeno: 26. 12. 2022, 08.41
Deli članek:

Luka Dončič ni samo odličen košarkar, ampak tudi velik zabavljač. Takole je oboževalce nasmejal tokrat.

twitter
Luka Dončič v popolni kavbojski opravi.

Košarkarji Dallas Mavericks so v eni od božičnih tekem v ligi NBA v svoji dvorani gostili Los Angeles Lakers in zmagali s 124:115. Slovenski zvezdnik domače zasedbe Luka Dončić je k zmagi prispeval 32 točk ter po devet skokov in podaj. 

Dallas je v prvem polčasu zaostajal za ekipo kalifornijskega zvezdnika LeBrona Jamesa (38 točk). Ob polčasu je bil Dončić pri desetih točkah, Dallas pa pri -11 (43:54). V nadaljevanju pa je Dallas stopil na plin. Dončić, Tim Hardaway Jr. (26) in Cristain Wood (30) so hitro zmanjšali zaostanek in v tretji četrtini naredili popoln preobrat. Dallas je samo v tem delu igre dosegel 51 točk in nato dobil prvo božično tekmo NBA.

A Luka Dončič je pozornost javnosti vzbudil že s prihodom na tekmo, ko se je pojavil v kavbojski opravi. 



Medtem ko je imel Dončić znova zelo pomembno vlogo pri zmagi svojega moštva, pa Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro na zadnji tekmi na božični dan. Čančarjeva ekipa Denver Nuggets je sicer izkoristila priložnost in se povzpela na vrh lestvice zahodnega dela lige. V izenačenem dvoboju s Phoenix Suns so po podaljšku zmagali s 128:125. Srb Nikola Jokič je za zmagovalce vpisal kar 41 točk ter po 15 skokov in podaj.