Zanimivosti

Ko zasvetijo decembrske luči

Oglasno sporočilo
5. 12. 2022, 13.08
Posodobljeno: 14. 12. 2022, 13.11
Deli članek:

December je najlepši mesec v letu, mesec nestrpnega pričakovanje praznikov, zbiranja v družinskem krogu, okraševanja božičnega drevesca ter obdarovanja, ki se ga najbolj veselijo otroci.

Čarovnija praznikov v Čazmi

Družina Salaj je s svojo „Čarovnijo luči BY Salaj“ in tisočerimi žarnicami, ki v božičnem obdobju krasijo njihovo posestvo, zaslovela tudi izven meja Hrvaške. Čarovnija svetil, različne instalacije in vsebine bodo prebudili otroka v vsakem obiskovalcu, vaši najmlajši pa bodo navdušeni nad vsem, kar bodo odkrili med čarobnimi liki, okrašenimi drevesi in na stotinami čudesi. Svetleče razkošje praznikov se preliva tudi na ulice in trge Čazme, kjer so pripravljene številne dejavnosti in prireditve ob že tradicionalnem drsališču. Vendar s tem zgodba o svetlobi še ni končana. Starodavne načine praznovanja Božiča po vaseh v Moslavini lahko spoznate med obiskom „Božiča v Bojani“ ki se kot edini na Hrvaškem odvija ob soju sveč.

Advent v Bjelovarju

Prazniki nas združujejo v toplini doma in vabijo na sprehod po ulicah in trgih Bjelovarja. V družbi družine in prijateljev uživajte v čarovniji raznobarvnih žarnic, vonju kuhanega vina in radostih praznikov. Za majhne in velike smo pripravili tristo čudes. Pričakuje vas bogata gastronomska ponudba, veliko drsališče, božični sejem, koncerti vrhunskih glasbenikov, lunapark, predstave in številne druge vsebine, zaradi katerih bodo ti prazniki za vas najlepši. Dobrodošli na Advent v Bjelovarju z najbolj zabavnim prazničnim vzdušjem!

Advent v Daruvarju

Advent v romantičnem zdraviliškem kraju je prepleten s tradicionalnimi običaji, sejmi, gledališkimi predstavami, obdarovanjem in glasbenimi programi. Ulice in trge krasijo praznični okraski, po mestnem jadru pa se širi vonj kuhanega vina in piva ter prazničnih poslastic, dobro razpoloženje in priložnosti primerni takti. Svečanemu prižiganju prve adventne sveče sledijo zabavne in raznolike adventne, božične in novoletne prireditve.

Advent v Garešnici

Med temi prazniki začutite pravo božično vzdušje in obiščite Advent v Garešnici. Sodelujte v ustvarjalni božični delavnici, predstavitvi knjige ali večeru poezije in vina. Poveselite se s prijatelji in družino ob pesmi in okusnih slaščicah ali pa izberite darilo svojim najdražjim na Božičnem sejmu. Vsako soboto vas vabimo na Trg hrvatskih branitelja na blagoslov in prižig adventnih sveč - Upanja, Miru, Ljubezni in Veselja, 25. decembra, na sam Božič, pa se po polnočnici pridružite tradicionalnemu veselemu druženju.

Naj zimski meseci postanejo vaš najljubši letni čas. Obiščite nekatere od prazničnih dogodkov v Bjelovarsko-bilogorski županiji. Seveda za vaš najmlajše ni nobenih omejitev, saj bo čarobno vzdušje praznikov ponovno prebudila otroka v vas.