Zanimivosti

Inženirska zbornica Slovenije pozdravlja 153 novih pooblaščenih inženirjev

Oglasno sporočilo
11. 11. 2022, 13.40
Posodobljeno: 11. 11. 2022, 13.58
Deli članek:

Na slavnostnem dogodku je zbornica podelila nagrado za inženirsko odličnost ter pozdravila nove člane zbornice. Nagrado je iz rok predsednika IZS mag. Črtomirja Remca in ministra za okolje in prostor Uroša Brežana prejel pooblaščeni inženir Marjan Pipenbaher.

Jure Makovec
Prejemnik nagrade za inženirsko odličnost Marjan Pipenbaher z ministrom Urošem Brežanom in predsednikom IZS mag. Črtomirjem Remcem.

Zbornica je ob tem v svojih vrstah pozdravila 153 novih pooblaščenih inženirjev z vseh strokovnih področij delovanja. Tudi v letošnji generaciji so najštevilčnejši gradbeni inženirji, sledijo elektro inženirji in geodeti. Družabni dogodek v Cukrarni so poleg predstavnikov strokovnih institucij in države obiskali številni gospodarstveniki, s čimer se krepijo sinergijski učinki.

Predsednik IZS mag. Črtomir Remec na Dnevu zbornice: »Inženirski poklic je poklic prihodnosti, zato pozdravljam vsa prizadevanja za povečanje vpisa na tehniške fakultete, vpis novih članov v imenik pooblaščenih inženirjev, še posebej pa čestitam letošnjemu nagrajencu za inženirsko odličnost Marjanu Pipenbaherju.«

Jure Makovec
Predsednik IZS mag. Črtomir Remec in nagrajenec IZS Marjan Pipenbaher.

Inženirska odličnost nagrajena

Nagrada za inženirsko odličnost je najvišje strokovno priznanje zbornice. Marjan Pipenbaher je vrhunski gradbeni inženir, konstruktor več kot 200 premostitvenih objektov in sinonim za zanesljivega projektanta najzahtevnejših inženirskih konstrukcij v Sloveniji in drugod po svetu. S svojim delom je zgled in motivator za generacije mlajših inženirjev ter velik promotor slovenskega znanja na področju gradbenega inženirstva.