Zanimivosti

Kreativni kulinarični užitki z vrhunskimi kisi Posestva Berce

Oglasno sporočilo
1. 6. 2022, 08.43
Posodobljeno: 1. 6. 2022, 08.44
Deli članek:

Kvaliteten kis lahko vašim solatam, predjedem in celo slaščicam bistveno izboljša okus ter jih oplemeniti z edinstveno aromo. Ste vedeli, da je težje pripraviti vrhunski vinski kis kot dobro vino? Starani kisi Berce nosijo dolgo tradicijo in so ustvarjeni za kreativne kulinarične užitke, ki bodo vas in vaše goste naravnost navdušili.

Skrivnost vrhunskih kisov Posestva Berce se skriva v odličnem grozdju, vrhunskemu vinu in dolgem postopku fermentacije na orleanski način. Ta traja od 7 - 12 mesecev, odvisno od začetne stopnje alkohola. Celoten postopek je izpopolnjen z negovanjem v kleti Dvorec pri Mlinu ob reki Vipavi pod Gradiščem, kjer v hrastovih bariq sodih kisi ob konstantni temperaturi počivajo v ravno prav suhem in mirnem prostoru.

Staran vinski kis BERCE nastaja iz kvalitetnega vina in se v celoti kisa običajno do enega leta, nato pa v  hrastovih sodčkih odleži še kakšno leto. Med postopkom staranja pridobi temnejšo bordo barvo ter bogatejši, polnejši in bolj uravnotežen okus v svoji kislosti, v primerjavi z navadnim vinskim kisom hitre pridelave. Zato ga vedno ponudimo starega najmanj dve leti.

Staran vinski kis s česnom BERCE je razširjena serija Berce Staranega vinskega kisa. Pripravimo ga tako, da v pripravljen staran vinski kis namočimo česen (če je le možno domačega), ki se namaka še dober mesec dni, oziroma do popolne česnove aromatike. V skrbi za najbolj zahtevne kupce česen potem tudi v celoti odstranimo.

Balzamični kis classico BERCEpa je pravi spektakel znanja,saj dozoreva najmanj 6 let. Polnega sladko-kislega okusa z žametno gostoto je pika na i jedem tako v vrhunski kulinariki kot pri pripravi preprostih jedi. S svojo aromatičnostjo kot edinstveno sestavino povzdigne ter poveže okuse jedi in jih lepo oplemeniti. Nepogrešljiv je ob mozzarelli, paradižniku, parmezanu, mesnih omakah in celo ob sladicah.

Ustvarite nepozabne kulinarične mojstrovine z vrhunskimi staranimi kisi Posestva Berce in naročite jih v naši spletni trgovini.