Zanimivosti

6 načinov, kako dom urediti po Feng Shui

Oglasno sporočilo
3. 3. 2022, 08.39
Posodobljeno: 3. 3. 2022, 09.01
Deli članek:

Ali ste vedeli, da na energijo vašega doma še kako vpliva postavitev pohištva in ostale opreme v njem?

Vse to pa tudi zelo pomembno vpliva na vaše razpoloženje, zato se vedno več ljudi pri opremljanju svojega doma zateka k starodavni kitajski filozofiji, imenovani Feng shui. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako preoblikovati svoj dom, da se v njem počutimo karseda pozitivno, zdravo in srečno. 

1. Odstranite vso navlako

K boljšemu počutju pripomore že redno brisanje prahu, saj le-ta zadržuje negativno energijo. Poskrbite tudi za to, da odstranite vsa orodja in naprave, ki ne delujejo več in tudi tiste, ki jih več ne uporabljate oziroma jih ne potrebujete. Čiščenje navlake običajno od nas zahteva veliko zbranosti in energije, zato si vzemite dovolj časa in tega koraka nikar ne preskočite. Saj veste, kako pravijo, če je priprava dobra, je polovica dela že opravljenega.

2. Dom prezračujte in poskrbite za dovolj svetlobe v njem

Zrak in svetloba pri Feng shuiju igrata ključno vlogo pri tem, da v vašem domu prevladuje pozitivna energija. Poskrbite, da bo redno prezračen ter da boste vanj spustili čim več naravne svetlobe, saj boste s tem čutili večjo umirjenost ter imeli veliko energije za delo in veselje.

3. Postavitev pohištva in ostale opreme

V kolikor je to mogoče, pred vhodna vrata nikoli ne postavljajte čevljev in pohištva, saj le-to omejuje pretočnost energije. V dnevni sobi in jedilnici je dobro, če je pohištvo postavljeno v jedru, sedežna garnitura pa nekoliko umaknjena od zidu. Vedno izberite pohištvo pravilnih, simetričnih oblik. Jedilna miza naj bo okrogla, po možnosti z eno trdno nogo.

4. Spalnica

Zelo pomembno je, da si v spalnici, kjer preživimo eno tretjino svojega življenja, zagotovimo miren spanec.  Vhod v spalnico naj bo viden s postelje. V spalnici poskušajte posteljo umakniti od okna, prav tako pa v njej niso primerna ogledala in tv zasloni, saj motijo vaš spanec, hkrati pa delujejo negativno na zdravje in partnersko zvezo. Vzglavje naj nikoli ne bo postavljeno ob vratih v spalnico, temveč ob steno. Cvetje in rastline za spalnico večinoma niso primerni, lahko pa seveda uporabite cvetlične motive na zavesah, tapetah, ali posteljnini.  Vsekakor pa so v  spalnici zelo dobrodošle fotografije, ki spominjajo na epe dogodke (poročne fotografije, fotografije otrok,…).

5. Dvorišče pred hišo

V kolikor živite v hiši, očistite ves nered na dvorišču in dovozu, saj boste s tem omogočili pretok energije v dom. V vaš dom pa naj vas pozdravijo vhodna vrata pobarvana v veselo barvo, po možnosti rdeča ali zelena, ki sta barvi izobilja in denarja. Odlično je, če si pred vhodna vrata umislite kakšen kip, saj vam bo ta prinesel stabilnost in zaščito.

6. Rastline

Rastline imajo po Feng shuiju zelo pomembno vlogo, saj čistijo zrak in omogočajo prost pretok energije, hkrati pa uravnovešajo harmonijo v okolju. Mednje spadajo bambusova palma, bršljan, luskasta praprot, potos in druge. Rastline vedno postavite v prostor, kjer se največ zadržujete. Če imate v vašem domu kaktus, je najbolj primeren prostor zanj okenska polica in bližina vhodnih vrat.  Ena najlepših rastlin in hkrati rastlina, ki po Feng shuiju privabi srečo v ljubezni in ščiti razmerje med partnerjema, pa je orhideja, ki jo lahko najdete tudi v Eurospin katalog. Zanjo je najbolje, da je v spalnici blizu postelje, saj bo tako prinesla ogromno sreče, dobre volje in medsebojne privlačnosti.

Vsak dom ima svoj značaj ter svojo energijo in na nas je, da poskrbimo, da je le-ta karseda pozitiven, prijazen in harmoničen, saj ni nič bolj pomembno kot to, da se v njem počutimo srečni in zadovoljni.