IDEJA ZA VSO DRUŽINO

Decembrske okraske izdelajte iz testenin

Mare Koren
22. 12. 2021, 21.24
Deli članek:

Kaj ko bi letos sami izdelali okraske za smrečico? Nič manj se ne bodo svetili od pisanih kroglic, s katerimi jo sicer vsako leto obtežite za nekaj kilogramov. Ti okraski bodo čudovit unikatni dodatek.

Zajem zaslonske slike / Youtube
Venček iz metuljčkov
SMREČICA
Novoletno smrečico lahko izdelate iz kolesc, ki ji zlepite med seboj tako, da v vsako naslednjo vrsto zalepite dve kolesci manj. Dodajte peresnik za steblo in dva polžka za sij.

Predvsem pa bo izdelava v veselje in zabavo otrokom. Obesiti svoj okrasek na družinsko jelko je poseben dogodek za marsikoga. Bodite izvirni in kreativni tudi vi. Za izdelavo okraskov potrebujete le čim več različnih testenin, vroč silikon ali lepilo za papir, barvna razpršila in trakove za obešanje.

VENČEK IZ METULJČKOV

Za izdelavo venčkov, s katerih ne bodo odpadale iglice, bodo pa čudovit okras vaših vhodnih vrat, iz tršega kartona najprej izrežite krog premera 20 centimetrov. Izrežite sredino in pustite rob debeline 1,5 centimetra, ki ga bodo »metuljčki« lepo prekrili. Nato začnite okraševati. Z vročim silikonom ali lepilom za papir na krog, ki ste ga izrezali, prilepite testenine metuljčke ali druge vrste testenin. Počakajte, da se lepilo dobro posuši, nato pa prebarvajte v želene barve. Če želite pisan venček, vam svetujemo, da testenine različnih barv prebarvate, preden jih nalepite na krog, da se barve ne bodo premešale. Prilepite še vrvico za obešanje in venček obesite na želeno mesto.

Svet24
Snežinke iz peresnikov

SNEŽINKE IZ PERESNIKOV

Ti okraski so nekoliko večji, a bodo na vaši novoletni jelki prav tako videti čudovito. Najprej peresnike ob koncih zlepite skupaj tako, da nastane črka V. Za izdelavo snežinke boste potrebovali šest V-oblik. Zlepljene peresnike postavite v krog, da oblikujete osnovo, in zlepite le konice. Počakajte, da se dobro posuši, nato pa na konice, proti sredini, prilepite še šest peresnikov (vsakega na eno zlepljeno konico). Pustite, da lepilo dobro prime, in nato prebarvajte v želeno barvo. Po želji okrasite še z bleščicami ali kristalčki, napeljite vrvico za obešanje in okrasite jelko. Vaša jelka bo tako ob že obstoječih okraskih dobila nekaj novih, unikatnih in samo vaših okraskov.

Zajem zaslonske slike / Youtube
Smrečica