Spletni hit

VIDEO: Oče potisnil sina v pantersko obrambo

G.G.
10. 11. 2018, 11.19
Posodobljeno: 10. 11. 2018, 11.28
Deli članek:

Nekateri starši se preveč vpletajo v igre svojih hčera in sinov. Takšen je bil na nogometni tekmi svojega sina tudi Phil Hatfield iz Walesa.

Tom Munns / Twitter
Preveč zagnan oče je le škodil svojemu sinu.

V Aberystwythu je bila nedavno na sporedu tekma med ekipama fantov starih do osem let. Moštvo Bow Street Magpies je vodilo 2:0 in dominiralo v polju. Oče nadebudnega vratarja Phil Hatfield je kričal sinu, naj kljub "brezdelju" ostane pozoren. Ker deček ni slišal navodil, je stopil do svoje desne vratnice, oče pa se mu je povsem približal.

Medtem so nasprotniki izpeljali eno od redkih akcij. Igralec s številko osem je opazil, da je vratar izven idealne pozicije in ustrelil iz precejšnje razdalje. Žoga se je nenevarno kotalila proti golu, vratar je "sanjal", očeta pa je zagrabila panika. Skočil je do sina in ga potisnil ravno toliko, da je padel na žogo in jo odbil. Gorje sanjaču! Žoga je prišla na nogo napadalcu, ki jo je iz bližine poslal v mrežo. 1:2! Oče je v obupu dvignil roke, vsi prisotni, vključno s trenerjem "srak", pa so planili v krohot.

Tekma se je končala z izidom 2:2. Mladi vratar se ni preveč sekiral, tudi oče je na koncu priznal, da je bilo vse skupaj precej smešno. Sklenil je, da se ne bo več vmešaval v igro in da bo tiho spremljal tekmo ob robu igrišča.