Kdo je večji osel?

VIDEO: Kaznovali osla, ki je "superavto" zamenjal za korenček

S.R.
29. 9. 2017, 17.16
Posodobljeno: 29. 9. 2017, 18.27
Deli članek:

Požrešen osel z imenom Vitus je na športnem avtomobilu povzročil za več tisoč evrov škode, njegova lastnika pa sta pristala na sodišču.

Youtube
Vitus je kriv, je odločilo sodišče.

Sodišče v Nemčiji je odločilo, da morata lastnika lakomnega osla Vitusa, ki se je pred enim letom z zobmi lotil športnega jeklenega konjička znamke McLaren, plačati 5800 evrov odškodnine. Nemška policija sicer domneva, da je Vitus svetlo oranžen luksuzni avtomobil zgolj zamenjal za ogromen korenček.

Incident se je zgodil novembra leta 2016 v nemški zvezni deželi Hessen. Markus Zahn je svojega približno 310.000 evrov vrednega McLarna 650S Spider lani parkiral ob ogradi, kjer se je v miru pasel osel Vitus.

»Pogledal sem v vzvratno ogledalo in nenadoma zagledal par uhljev! Nato sem slišal nenavaden zvok. Povzročal ga je osel, ki je glodal moj odbijač,« je Zahn dejal za nemški tabloid Bild. Čeprav je Vitus v svoji lakoti poškodoval predvsem barvo na avtomobilu, je povzročil za več tisoč evrov škode.

Ker škode ni želela kriti zavarovalnica, ki je trdila, da bi Zahn lahko izbral boljše parkirno mesto, se je Zahn, ki sicer ni bil jezen na osla, obrnil na Vitusova lastnika. Ko sta ga zavrnila tudi ta dva, je zadevo predal sodišču. »Osel je najverjetneje menil, da je avtomobil zgolj korenček na kolesih. Nisem jezen nanj,« je Zahnove besede povzel Telegraph.

Sodišče je včeraj odločilo, da je osel kriv in da morata lastnika Zahnu plačati 5800 evrov odškodnine.