Ganljivo

To je fotografija, ki je številne ganila do solz!

D. B.
27. 4. 2017, 17.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ganljivo sporočilo, ki ga mora prebrati vsaka ženska.

Zajem zaslonske slike

Fotografija, na kateri srbska manekenka Ines Klara leži v bolnišnici in za roko drži neko babico, je izzvala burne čustvene odzive. Ob fotografiji, ki je do zdaj zbrala skoraj 40 tisoč všečkov na facebooku in instagramu, je Ines objavila ganljivo sporočilo, ki ga mora prebrati vsaka ženska.

Manekenka je na svojem facebooku in instagramu delila fotografijo, na kateri leži v bolnišnici poleg starejše ženske, obe pa se držita za roko. Ob fotografiji je Ines pripisala komentar: "Rada se spominjam tega dneva. Onesvestila sem se na tednu mode, ker sem se držala neke bedaste diete. Ta čudovita babica pa je delala ves dan na njivi, bilo ji je slabo in otekli so ji prsti. Tresla se je od strahu, čeprav je z nasmehom želela vse prepričati, da se ne boji. Čeprav sva si po videzu različni, sva enaki.

Prijela sem jo za roko, da bi ji dala delček svoje moči, a šele kasneje sem dojela, da je tudi ona mene pomirila. Ne glede na leta, izkušnje, uspeh, denar, vse smo enake. In namesto da neprestano tekmujemo, bi se morale ženske podpirati. Razveselim se, ko vidim srečno žensko, ne glede na to, ali je njena sreča kopica otrok in mož ali tona čevljev, torbic in potovanja oziroma tetovaže in motor ... 

Ne glede na leta, izkušnje, uspeh, denar, vse smo enake. In namesto da neprestano tekmujemo, bi se morale ženske podpirati.

Ne zavidam drugim, od njih se lahko marsikaj naučim. Ne obsojam, vsak ima pravico do izbire. Ne vem, kdaj so ženske med seboj postale sovražnice in kdaj sta ljubosumje in zloben nasmeh zamenjala iskreni bravo? "Bravo, ker si tako mlada ustanovila podjetje," ne pa "Kaj pa ta mala sploh ve pri teh letih. Bravo, ker si vzgojila tri otroke, kuhaš, čistiš za pet ljudi vsak dan," ne pa "Ona je le navadna gospodinja, to ni delo." 

"Bravo, ker si si privoščila drage čevlje, dala si mi motivacijo, da delam še več," ne pa "Boljše bi bilo, ko bi iskala moža, kot pa da kupuje čevlje, pa tudi noge so videti v njih debele."

Bile bi veliko močnejše, če bi bile med seboj prijateljice, saj smo si bolj podobne, kot si mislimo. Vse smo ženske. Ne spotikajmo druga druge, ampak ponudimo roko."

Fotografija in objava srbske manekenke je navdušila mnoge, ženske pa so poudarile pomembnost njenega sporočila. 

"Navdušila si me. Vsi smo na tem svetu le gostje," je komentirala Milica. "Bravo za tekst!!! Razjokala sem se, babica me je spomnila, na mojo babico, ki je že dolgo ni več. Stojim za vsako besedo … Konec in začetek propada žensk je v ženski nesolidarnosti ... Zato ženske, bodite solidarne," pa je sporočila Dijana, piše Zadovoljna hr.

Preberite še: Bila je težko bitko z rakom, svet ganila s to fotografijo ...