Znana letalska družba

Nasilje nad potniki, zdaj ubili še dragocenega zajca

D. B./STA
27. 4. 2017, 17.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ameriška letalska družba United Airlines po škandalu z nasilnim izkrcanjem potnika zdaj ubila še dragocenega zajca.

Profimedia
Simonov oče Darius, ki se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot največji zajec na svetu, tehta 22 kilogramov.

Ameriška letalska družba United Airlines je v zadnjem mesecu neprestano na udaru kritik. Marca je dvema najstnicama prepovedala vkrcanje na letalo, ker sta nosili »legice«, nato se je zgodil še škandal z nasilnim izkrcanjem potnika z letala. Zadnji v nizu spodrsljajev pa se je zgodil pred kratkim na poletu letala omenjene družbe iz Velike Britanje v ZDA, ko je na letalu poginil eden največjih zajcev na svetu.

Družbi zdaj grozi tožba zaradi smrti dragocenega zajca, ki je poginil v prostoru za prtljago Boeinga 767, kjer sicer potujejo živali.

Od več kot meter velikega 10-mesečnega zajca Simona se je pričakovalo, da bo prerasel svojega očeta Dariusa, ki je z 1,3 metra dolžine največji zajec na svetu. Simon je potoval sam, nov lastnik, menda znana osebnost, pa ga je želel prevzeti na letališču O'Hare.

Pred poletom zdrav kot dren

»Simon je bil na veterinarskem pregledu le nekaj ur pred poletom in je zdrav kot dren. Nekaj zelo čudnega se je zgodilo in želimo vedeti, kaj,« je dejala  Annette Edwards iz Stoultona, ki se ukvarja z rejo zajcev, za britanski Sun. Žival so našli je mrtvo, potem ko je letalo pristalo na letališču, kjer naj bi zajca prevzel nov lastnik.

»Zelo žalostni smo zaradi te novice. Varnost vseh živali, ki potujejo z nami, je za nas zelo pomembna, tako za United Airlines, kot za naše osebje, ki skrbi za živali. S stranko smo v stiku, ponudili smo pomoč,« je dejala odvetnica letalske družbe.

Edwardsova in nov ameriški lastnik, razmišljata o tožbi.

Simonov oče Darius, ki se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot največji zajec na svetu, tehta 22 kilogramov. Njegova mama Alice pa je bila rekorderka pred njim. Pričakovali so, da bo Simon naslednji, ki se bo vpisal v slovito knjigo rekordov, piše Jutranji.hr.

Spoznajte Dariusa, največjega zajca na svetu, ki nekaj časa zagotovo ne bo nikamor potoval: