Neobičajna poškodba

FOTO: Uf, to pa je moralo boleti!

R.T.
8. 3. 2017, 20.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Smučarskemu učitelju Nattyju Hagoodu iz Wyominga se je pripetila nenavadna nezgoda, veja mu je prebodla ustnico. Čeprav je bilo videti zelo hudo, se je na koncu kar dobro končalo.

Natty Hagood / Facebook
Zdravniki so uspešno odstranili vejo iz njegovega obraza.

Med običajnim rutinskim smučanjem je naletel na ozek prehod, ki ga je napačno ocenil.

"Zvozil sem skozi prehod in padel na zadnjico. Začutil sem, da mi je nekaj padlo na obraz, in se že spraševal, ali sem si morda zlomil čeljust. Ko pa sem bolje pogledal, sem ugotovil kaj se je zgodilo, dojel sem, da mi je veja predrla ustnico," je povedal Hagood.

Po njegovi oceni, je bila veja dolga približno 60 centimetrov. Nekako se je znašel in odtrgal večji del veje, še preden je do njega prispela ekipa nadzornikov smučišča, ki so poskrbeli, da so poškodovanega inštruktorja odpeljali v bolnišnico. Tam so zdravniki uspešno odstranili vejo iz njegovega obraza, plastični kirurg pa je poskrbel za to, da rana ne bo pustila prevelikih sledi, piše Huffington Post.

Kot je povedal Hagood, so ga injekcije za anestezijo bolele bolj od same poškodbe. "Rana je zgolj površinska in že naslednji dan sem bil spet na smučeh. Zdaj imam velike in nabrekle ustnice, pa tudi slinim se malo bolj kot običajno," je še dodal v smehu.

Predvsem pa je Hagood vesel, da je imel urejeno zdravstveno zavarovanje, tako imenovani Affordable Care Act. Kljub temu pa veja ni naredila luknje samo v njegovi ustnici, temveč tudi v njegovi denarnici. Ta je velika 1.500 dolarjev, a se je znašel in z objavo fotografij na družbenih omrežjih hitro začel zbirati prispevke za finančno sanacijo.

Sicer pa meni, da bi usodno vejo moral pozlatiti in obesiti na steno v smučarski šoli v kateri uči. Tam bi bila lahko pomnik na svojevrstno poškodbo, ki si zasluži uvrstitev v "dvorano slavnih".