NARAVNO

Uporaba limone v lepotne namene

ud
4. 3. 2017, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Limone so odlične tudi za lepotičenje. Ožijo pore, nežno belijo kožo, krepijo nohte, vračajo lasem sijaj ter celo gladijo in pomlajujejo polt. Uporabljajte jih!

Profimedia
Če imate prhljaj, zmešajte sok ene limone z enim beljakom ter nanesite na lasišče.

Najprej moramo poudariti, da je treba pri vseh nasvetih, ki jih bomo podali, uporabiti limone ekološke predelave. Prav tako naj bo njihov sok sveže iztisnjen.

Prvi korak! 

Še preden začnete uporabljati limono v kozmetične namene, opravite test na komolcu. Če po nanosu limoninega soka na koži čutite srbečico ali pekočo bolečino, če postane razdražena ali pordeči, limonin sok takoj sperite. Možno je, da ste alergični na limone. Sicer pa veselo na delo.

Temni madeži na koži

Temni madeži se na koži običajno pojavijo na komolcih in pod pazduhami. V tem primeru ukrepajte tako, da limono preprosto prerežete na polovici in z njima podrgnete po madežih. Citronska kislina pomaga uničiti bakterije in ob rednem nanašanju kožo posvetli.

Profimedia
Vzemite rezino limone in z njo podrgnite po obrazu. Tako uspešno nadomestite tonik in osvežite polt.

Brazgotine

Limonin sok, zmešan s sokom kumare, je lahko v pomoč pri brazgotinah na obrazu (nastalih zaradi stiskanja mozoljev). Zmešajte enaki količini limoninega in kumaričnega soka in nanesite na obraz za pet do deset minut, dokler se ne posuši. Umijte se z vodo. Ponavljajte ta postopek vsaj dva ali tri tedne in brazgotine se bodo zmanjšale.

Močni nohti 

Če si želite močnih, sijočih, nelomljivih nohtov, potopite konice prstov za deset minut v limonin sok. Nato nohte obrusite s pilico, ki ste jo pred tem pomočili v mešanico tople vode in belega kisa v razmerju 1:1. Splaknite roke s toplo vodo.

Profimedia
Limonin piling pripravite iz limoninega soka in pol žličke sladkorja.

Hujšanje 

Tudi pri hujšanju je limona nepogrešljiv pripomoček. Limonin sok namreč pospeši prebavo in pomaga jetrom pri čiščenju krvi. Vse, kar morate storiti, je, da vsako jutro na tešče popijete kozarec tople limonade, in že se boste lahko veselili nižjih številk na tehtnici.