Po zmagoslavju

FOTO: Promocija in pol: vabijo v "Melaniino" Slovenijo

T.L.
17. 11. 2016, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Reuters
Donald in Melania

Ni se še polegel prah po razburljivih ameriških predsedniških volitvah, na katerih je slavil Donald Trump, ki je poročen z Melanio Trump, že se Slovenija pojavlja v najrazličnejših kontekstih v svetovnih medijih. Od predlogov, da naj bi se Vladimir Putin in Donald Trump prvič srečala na slovenskih tleh, do idej, ki vsakodnevno vznikajo v glavah politikov, podjetnikov in številnih drugih o tem, kako bi lahko Melania pomagala slovenski industriji ali posameznim gospodarskim panogam. 

V dneh pred volitvami je v tujih medijih kar mrgolelo člankov o Sloveniji, tuji novinarji so si "podajali kljuko" v Sevnici, kjer je živela  - tedaj še - Melanija, v medijih so se pojavljala poročila o mrzličnem iskanju Slovenije v tujih spletnih brskalnikih. 

No, evforija pa se nadaljuje. Na spletni strani ameriškega giganta CNN so v turizmu namenjeni rubriki objavili članek z naslovom "Kaj obiskati v Sloveniji, domovini Melanie Trump". V članku so predstavili najbolj zanimive točke naše, kot jo imenujejo Američani, "žepne" države.

Članek začnejo z besedami, da tudi med izkušenimi popotniki Slovenija ni država, ki bi bila zelo znana in da je to del čara te majhne države, "ki leži med Italijo, Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo: obiskovalci imajo pogosto občutek, da so oni prvi, ki jo odkrijejo." Napovedujejo, da se vse to lahko spremeni zahvaljujoč razvpitosti, ki jo je nedavno Sloveniji prinesla Melania Trump, novoizvoljena prva dama ZDA. 

Po kratkem uvodu nato CNN strne nekaj lokacij in informacij o Sloveniji, ki bi lahko privabili turiste ali pa bi jih lahko ob obisku uporabili.