Razkrita SMS sporočila

Katanec zaprl fronto s Kamplom in raje napadel medije

T.L.
13. 10. 2016, 08.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Srečko Katanec po napovedi o "šokantnih" razkritjih v pogovoru za TV Slovenija ni razkril nič šokantnega, je pa za dogajanje ob aferi Kampl krivil medije.

Arsen Perić
Kampl in Katanec.

Po težkih besedah v slovenski nogometni reprezentanci in kvalifikacijskih tekmah se je kljub neprespanosti selektor Srečko Katanec - kot je dejal, je spal le dve, tri ure - oglasil na pogovoru na TV Slovenija.

Pohvalil je nogometaše in izrazil upanje, da vzdušje v slačilnici med nogometaši ostane nespremenjeno. Da so po vsem, kar se je dogajalo "fantje stopili skupaj". Govoril je o Kevinu Kamplu in med drugim širši javnosti pokazal tudi sporočila SMS, ki sta si jih s Kevinom izmenjala.

Kevinova usoda v rokah soigralcev

O vplivu, ki ga je "afera" imela na ekipo, pa dejal: "Problem, ki zame ni obstajal, je morda fante tako motiviral, da so stopili skupaj, da dokažejo, da noben igralec ne more biti nad ekipo. To jim je zagotovo dalo dodatno energijo."

O Kevinovi vrnitvi v reprezentanco bodo glavno besedo imeli nogometaši. Katanec ni priznal, da je bil ob prvotnem sporočilu novice medijem o Kamplovi odsotnosti razjarjen. Priznal je le, da je bil presenečen, več pa ni priznal. "V ponedeljek, na dan priprav, sem prejel SMS ob 9. uri, zbor je bil ob 12. uri, da ne bo prišel eden ključnih igralcev. Stres se je začel ob 9. uri, ko sem bil mirno na kavi," je začel Katanec.

Kaj pa izjava nogometašev, ki so jo posredovali javnosti ob umiritvi razmer in s tem znova razburkali zanimanje za dogajanje v izbrani vrsti?

"Izjava za javnost od fantov je prišla, ker so prebrali izjavo Kevina, da fantje prihajajo utrujeni in poškodovani in se bojijo odpovedati, ker jih selektor ne bo več vpoklical. Takšno razmišljanje je napačno. Kaj bi pa delal, če bi vsi reprezentanti razmišljali tako? Potem lahko sedim s sodelavci. Mi ne moremo igrati nogometa. To je velika Kevinova napaka. Njegova poteza je poteza individualista. Moraš biti pripadnik skupine, vladati mora sinergija. Tudi če si utrujen, imaš zlomljeno nogo, se prideš pokazati. S Kevinom se bomo pogovorili. Predvsem bodo fantje povedali, ali ja ali ne. To je njihova odločitev. Oni so prvi. Mislim, da problema na bo. Vem, da je Kevin imel težave. Zaradi preteklih zamer določenih medijev so želeli prikazati, da je selektor takšen ali drugačen,"  je svoje videnje dogajanja obrazložil Katanec.

Katanec krivi medije

Katanec ni komentiral nekaterih navedb, ki se pojavljajo, o Kevinovem nešportnem načinu življenja. Dejal je le, da gre za mlade fante. "Kevin je 'fajn' fant. V zadnjem obdobju je imel fizične napore, pa tudi kakšne druge probleme znotraj družine. To ve najbolje sam, da ne gremo več v podrobnosti".

Je pa Katanec - ne prvič - svoje nabrušene izjave obrnil proti medijev. Dejal je, da je bil načrt medijev ob zadnjem dogajanju destruktiven in tega obtožil tudi hišo, v kateri je gostoval - TV Slovenijo. Kljub dejstvu, da je povečano zanimanje za sredin pogovor mogoče pripisati kar Katančevim vnaprejšnjim napovedim o "razkritju resnice", ki da ne bo lepa, je med samim pogovorom selektor "stopil korak nazaj" in raje napadel medije. 

"Slovenija funkcionira tako, da se ljudje hranijo z negativnimi novicami. Če so ljudje pričakovali, da bom povedal nekaj šokantnega, naj gredo spat in me ne gledajo več."

TV Sloveniji, kjer je gostoval, pa očital: "Oddajo ste zasnovali na novici, da bo Katanec povedal nekaj šokantnega. Ne bo povedal. Mislil sem na to, da pokažete dve sporočili SMS, ki jih je Kevin Kampl pošiljal meni. Komunicirala sva. Da boste videli, da so normalni SMS-i."

Intervju je bil dogovorjen že pred mesecem dni in ne po izbruhu afere Katanec - Kampl, pa je v pojasnilo gledalcem povedal voditelj oddaje Anže Bašelj