Iztrgana stran

»Ko najdete moje truplo, prosim pokličite moža in hčerko«

J.P.
26. 5. 2016, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kar dve leti je bila pogrešana, preden so odkrili njeno truplo. 66-letnica se je izgubila v divjini, o svojih zadnjih dnevih pa je pisala dnevnik.

66-letnica je umrla zaradi pomanjkanja hrane in izpostavljenosti elementom.

Hodila je po sloviti apalaški poti, ko se je odzvala klicu narave in zašla z začrtane smeri. Poti nazaj ni več našla.

Za seboj je pustila sporočilo.

Dnevniški zapisi

Geraldine Largay iz Tennesseeja je za seboj pustila srce parajoče sporočilo namenjeno osebi, ki bo našla njeno truplo. 6. avgusta 2013 je tako zapisala: »Ko najdete moje truplo, prosim pokličite mojega moža Georgea in hčerko Kelly. Večje prijaznosti jima ne morete izkazati, kot da ju obvestite, da sem mrtva in kje ste me našli – neglede na to, koliko let bo preteklo od tega dne. Prosim vas, da jima pošljete vsebino te bisage.« Notri sta bila mobilni telefon in dnevnik.

Zadnji zapis v dnevnik, ki je nastal 28. avgusta 2013, razkriva, da je od dneva, ko se je izgubila, živela še vsaj 26 dni.

Negostoljuben teren

Preiskava je pokazala, da je Geraldine poskušala obvestiti moža, a ga sporočila zaradi slabega omrežja niso dosegla. Poskusila je tudi z višjega terena, kjer se je nato utaborila.

Fotografija je nastala 20. julija 2013.

Njene ostanke so odkrili 16. oktobra lani približno štiri kilometre stran od kraja, kjer je bila nazadnje videna. Iskanje je bilo dodatno oteženo, ker so bili njeni ostanki zaprti v šotoru, zaradi česar psi niso zaznali njenega vonja, čeprav so se ji v nekem trenutku približali na manj kot en kilometer.

Območje je sicer v lasti ameriške mornarice, ki ga zaradi negostoljubnosti terena in goste pogozdenosti uporablja za vaje v preživetju v divjini.