Zanimivosti

Najbolje je biti opremljen kot profesionalni brivec

sn
2. 4. 2016, 21.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pravilno britje, ki se konča s sijočo, negovano in zdravo kožo, je svojevrsten izziv za še tako izkušenega brivca.

svet24

Kilometrina britja včasih s seboj prinese tudi površnost, zato priporočamo, da se vsak moški spomni zlatih osnov britja. Z britvico se večina sreča v puberteti, a hitri očetovski tečaj britja verjetno ni vključeval strokovnih nasvetov glede najbolj primerne britvice, optimalne tehnike in najboljših izdelkov za nego kože med in po britju. 

Izpopolnite svojo pot do popolnoma gladke, negovane kože z naslednjimi nasveti:

Pripravite kožo: pomembno je, da kožo pred britjem pripravite. Najlažje bo, če se prej oprhate, saj se bodo dlake napojile z vodo, zmehčale in postavile v pokončni položaj. Tako jih bo lažje odstraniti.

Izberite kakovostno rezilo: Jamesu Bondu lahko sledite pri modnih nasvetih ali načinu priprave pijače, njegovih brivskih navad pa raje ne prevzemajte. Namesto stare ročne britvice posezite raje po kvalitetni britvici, ki vaše kože ne bo poškodovala.

Sledite toku: brijte se v smeri rasti dlak, saj s tem zmanjšate možnosti za njihovo vraščanje. Smer rasti dlak se na spodnjem delu vratu zasuka in zato se od tu naprej brijte od spodaj navzgor. 

Uporabljajte kvalitetne izdelke za nego kože med in po britju: britje kožo draži, zato je treba po britju kožo nahraniti s kakovostnimi izdelki za nego kože po britju.