Zanimivosti

Ne kuha in ne čisti. Bo morala v zapor?

T.S.
25. 2. 2016, 11.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Italijanski policisti so prejeli prijavo, ki so jo označili kot zanemarjanje svojega moža, primer pa dodelili sodišču. Nesrečnici zdaj preti do pet let zapora.

Fotografija je simbolična
Ženo toži, ker ne pospravlja.

47 letni mož iz vasi Sonnino v Italiji je svojo pet let mlajšo ženo prijavil policiji, ker ga, kot pravi, zanemarja, ignorira in ne skrbi zanj, kot to po navadi počnejo žene.

Kot je povedal, mu žena ne kuha, ne pere in ne pospravlja. Policija je pritožbo obravnavala zelo resno, saj so jo dodelili sodišču, kjer poteka obširnejša razprava o tem, ali je moški res žrtev neskrbne žene.

Na sodišču je obupani mož pojasnil, da njegovo trpljenje traja že dve leti. Lačen živi v popolnem neredu in se ne spomni, kdaj je nazadnje zaužil normalen obrok, žena pa ga vsake toliko celo vrže iz spalnice.

Vse to bi seveda lahko bila le dobra šala, če policija in sodišče ne bi resno spremljala omenjen primer že od lanske jeseni. Da pa je vsa situacija še resnejša, dokazuje tudi dejstvo, da ženi preti do pet let zapora, če se sodišče odloči, da gre za primer zanemarjanja družine.

Primer, ki bi mu verjeli, če bi se zgodil leta 1950, ne pa v obdobju enakopravnosti spolov.