Zanimivosti

Bo novi Top Gear sploh gledljiv?

6. 1. 2016, 16.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Odvisniki od bencinskih hlapov in ljubitelji britanskega humorja po vsem svetu se že nekaj časa sprašujejo o smislu nadaljevanja "v najvišji predstavi".

Facebook
50 milijonov funtov letno BBC zasluži iz naslova oddaje Top Gear.

Britanski tabloid The Sun se je pred dnevi razpisal o smislu šova, ki se še pred samim začetkom sooča z ogromnimi težavami. Tako naj bi se novi voditelj Top Geara, Chris Evans, prav tako kot pred tem Clarkson, že sprl s producenti, na svojem prvem testu na stezi mu je uspelo sesuti novega jaguarja, hkrati pa mu celotna ekipa, s katero naj bi ustvarjal novi Top Gear, očita, da je totalni "control freak" in da želi zadevo izkoristiti izključno za potrebe samopromocije.

Chris Evans naj bi tudi močno lobiral proti nekaterim imenom, ki se pojavljajo kot možni sovoditelji (Chris Harris, David Coulthard in Sabine Schmitz), saj naj bi se bal, da ne bo več prva zvezda šova, je pa zato predlagal nekaj svojih alternativ (Zoë Ball, Jodie Kidd ali Suzi Perry).

Pri BBC so že v začetku od Evansa zahtevali, da preneha delo na radiu in se popolnoma posveti Top Gearu, a voditeljski veteran o tem noče niti slišati, obenem pa mu bojda težave povzroča tudi učenje tekstov, saj je na radiu vajen spontanega dela v živo. Avtomobilsko neizobražena naj bi bila tudi nova produkcijska ekipa, zato nenehno "teži" novinarjem, ki pripravljajo tiskano izdajo, vse skupaj pa ni ravno dobra popotnica za ponovno rojstvo Top Geara.

Arhiv Svet24
BBC ne razume, da je Top Gear zanimiv zaradi Clarksona, Maya in Hammonda.

Vemo, da britanski tabloidi ne slovijo ravno po objektivnem poročanju, a če je res vsaj nekaj od naštetega, se nekoč kultnemu avtomobilističnemu šovu ne piše dobro. Tega bi se morali zavedati predvsem pri BBC, saj na račun prireditev, "merchandisinga" in avtorskih pravic oddaje Top Gear zaslužijo 50 milijonov funtov letno.