Zanimivosti

Passatova ameriška prenova

Artur Švarc
27. 9. 2015, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pri Volkswagnu so uradno predstavili prenovljenega passata za severnoameriško tržišče.

VW

Prenovljenca so volkswagnovci polepšali z novimi odbijači, zajetnejšo masko hladilnika in spremenjenimi svetili z LED-tehniko tako spredaj kot zadaj. Pri limuzini je prenova doletela tudi vrata prtljažnega prostora, bogatejša pa je tudi za lepotne dodatke v kromu.

Novost je prav tako R-Line različica, ki ima športnejše odbijače in stranske pragove ter difuzor na zadku. Od manj športne »žlahte« se loči tudi po črnih oblikovnih elementih in 19-palčnih litih platiščih v antracitni barvi.

VW

Notranjost je s prenovo dobila drugačno podobo merilnikov, nov volanski obroč in boljše materiale. Ob lepotnih detajlih je bogatejša za infotainment sistem MIB II z maksimalno povezljivostjo ter kompatibilnostjo s sistemi Apple CarPlay, Android Auto in MirrorLink. Ob vsem naštetem je VW pri prenovljenem passatu za Severnoameričane poskrbel še za »nožni« dostop do prtljažnika in gretje zadnjih sedežev.

VW

Pod motornim pokrovom bodo na voljo trije pogonski agregati – 1,8-litrski TSI, dvolitrski TDI in 3,6-litrski V6.

Ameriška različica prenovljenega passata bo svojo prodajno pot začela še pred koncem leta, za osnovno različico pa je treba v ZDA odšteti 22.440 dolarjev.