Zanimivosti

Družbeno-odgovorni projekt Plaktivat vabi k ustvarjanju na temo migrantov

nn
6. 9. 2015, 08.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Begunska kriza odpira iz dneva v dan nove polemike, vendar pa v vseh razpravah največkrat manjka sporočilo, da smo vsi ljudje rojeni svobodni in enaki. Dejstvo, da imamo vsi pravico do samouresničitve, svobode, zasledovanja svojih sanj in sreče, je tudi vodilo petega TAM-TAMovega družbeno-odgovornega projekta Plaktivat.

Arhiv Svet24
Kje se bo kalvarija končala?

Kot pravi glavni pobudnik projekta, Tomaž Drozg, gre predvsem za spodbudo k razmisleku o našem odnosu do migrantov. »V TAM-TAMu se zavedamo učinkovitosti, družbene vloge in odgovornosti, ki jo lahko zavzema mestni plakat kot izjemno razširjen in hkrati najstarejši medijski format z velikim vplivom na javno mnenje. Zato v sodelovanju z Mirovnim inštitutom vabimo k ustvarjanju na temo migrantov, sodelujoči pa lahko svoja dela oddajo do nedelje, 27. septembra«. Migranti pravzaprav postajajo vse pogosteje le še številke, kar povzroča popolno dehumanizacijo, zaradi katere ne vidimo več posameznikov z dostojanstvom, utemeljenimi razlogi za beg in hrepenenjem po varnosti.

Izziv za pozitiven premik v družbi

Vse drzne kreativne glave so torej pred izzivom pozitivnega premika v družbi, s svojim plakatom pa morajo slediti ideji, da smo vsi ljudje rojeni svobodni in enaki – vsi, ne samo nekateri. Projekt, ki je v preteklosti med drugim že opozarjal na nasilje med mladostniki, na beg možganov in na spletno zasvojenost otrok, tokrat postavlja v središče naš odnos do migrantov. Sodelovanje je brezplačno, zmagovalni plakat pa bo na očeh celi Sloveniji. Več o natečaju na www.tam-tam.si/slo/plaktivat.