Zanimivosti

Slovenski prostovoljci med najboljšimi gasilci na svetu!

T.C.
22. 8. 2015, 20.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Slovenska solidarnost v gasilstvu nima meja. Nesreče nam ne prizanašajo, vselej pa so nam na pomoč pripravljeni priskočiti gasilci. Ta vikend jih lahko pri našem najtežjem tekmovanju spremljate na Bledu. Heroji so med nami. Tisti, ki vsakodnevno rešujejo življenja in nam pomagajo.

Na letališču v Lescah so prostovoljni gasilci iz cele Slovenije ponovno pripravili spektakel, ki je pritegnil skoraj 300 tekmovalcev in že prvi dan več kot tisoč gledalcev in glasnih navijačev, Najtežji dve minuti v športu, Firefighter Combat Challenge.

Vreme je bilo letos naklonjeno. Najboljši tekmovalci so ponovno podirali meje in postavljali nove rekorde. Vzdušje na Lescah je bilo enkratno, na progi so se pomerili gasilci iz cele Slovenije ter iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Francije, Gibraltarja, Hrvaške, Italije, Kanade, Nemčije, Poljske, Švice, Velike Britanije ter Združenih držav Amerike.

Poudariti je treba, da fantje, ko ne trenirajo, aktivno sodelujejo v svojih matičnih prostovoljnih gasilskih enotah, kjer pomagajo reševati življenja, pomagajo pri sanacije škode po naravnih, nesrečah, ujmah, ki letos resnično ne prizanašajo.

Njihova psihofizična pripravljenost je prednost pri delu, ki so mu predani. To ni zgolj šport ali interesna dejavnost, to je način življenja, poudarjajo naši srčni gasilci. In le tako, ko so v najboljši formi, lahko kadarkoli in kjerkoli pomagajo.

Med 110 tekmovalci v kategoriji posamično so najboljše čase dosegli tudi fantje slovenske reprezentančne peterice, ki so dobesedno pometli s konkurenco svetovnega kova in dokazali svojo veličino.

Domen Pavlič 1:25,34
Anže Habjan 1:26,61
Matic Zupan 1:35,10
Matt Harvey (Austin Fire Department) 1:29,31
Daniel Schuimank (Team Berlin) 1:32,04
Gregor Stanonik 1:35,15
Mirko Wulf (Team Berlin) 1:36,59
Sebastjan Vovko 1:37,58

Srčnim gasilcem čestita tudi ekipa Svet24! Oglejte si FOTOGALERIJO in začutite utrip na tekmovanju Firefighter Combat Challenge 2015!