Zanimivosti

Ko estradniki podarijo svoje srce

Nejc Simšič
20. 8. 2015, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Srce Sloveniji je velik dogodek, ki ima zelo veliko srčno in nacionalno noto ter združuje pomembnejše humanitarne akterje. Akcijo so med drugimi podprli številni znani obrazi.

Facebook
POMAGATE LAHKO TUDI VI

Pri širjenju glasu o akciji lahko pomagate na družbenih omrežjih. Natisnite si simbol te akcije – veliko rdeče srce s pozivom k donaciji, se fotografirajte in fotografijo objavite na svojih družabnih omrežjih z uporabo lojtre #SrceSloveniji5na1919 ter označite še 3 svoje prijatelje, da storijo isto in delijo svoje srce.

Že v letu 2014 so z izredno odmevno dobrodelno akcijo pomagali 850 otrokom pri nakupu šolskih potrebščin. Zaradi odziva javnosti, sponzorjev in donatorjev, kot tudi številnih zahval družin, ki so jim pomagali s projektom, so se odločili, da letos projekt še povečajo, podaljšajo in vključijo še več ljudi, ki bi želeli pomagati. Vsa zbrana sredstva bodo v obliki šolskih potrebščin predali zavodu Anina zvezdica, ki bo stvari podelil otrokom iz socialno ogroženih družin.

ZNANI SLOVENCI IN SLOVENKE

Dobrodelno akcijo je brez oklevanja podprlo tudi ogromno ljudi iz javnega življenja, od pevcev do športnikov, ki si prizadevajo za boljši jutri. »Ljudje velikokrat nimajo niti za hrano, kaj šele za šolanje svojih otrok. Izobrazba je ključna za zdrav razvoj naših otrok, žal pa vsi nimajo te možnosti.

Zato je akcija Srce Sloveniji enkratna priložnost za vse nas, ki imamo srce na pravem mestu, da pomagamo. Ponosna sem, da sem lahko del te akcije, in vabim vse vas, s srčkom, da se nam pridružite,« je povedala Alenka Košir.

Facebook

Pobudnik akcije, ekstremni športnik Matej Markovič, je več kot zadovoljen z odzivom znanih obrazov in njihovo podporo.

»Kljub temu da je moj poklic večinoma vezan na zabavo, je tokrat nujno, da se zresnimo. Sploh, kadar gre za naše otroke, na katerih sloni prihodnost!« je zapisala voditeljica in igralka Ana Marija Mitić, katere mnenje podpira tudi voditeljica Lorella Flego: »V življenju je pomembno deliti: nikoli ne smemo pozabiti, da obstajajo ljudje, ki preživljajo težke trenutke in v življenju pogrešajo že osnovne stvari. Če pa gre za otroke, je vse skupaj toliko bolj ganljivo. Vem, da ne bomo ostali ravnodušni in bomo stopili skupaj ter podprli akcijo Srce Sloveniji, ker si vsak otrok zasluži mirno življenje in veselje, sploh v šoli, ki tako neverjetno oblikuje njihovo osebnost.« Naš smučarski skakalec Robert Kranjec je tudi del dobrodelne akcije: »Z veseljem se udeležim dobrodelnih projektov. Predvsem me veseli, da sem lahko del humanitarnih projektov, s katerimi lahko pomagamo otrokom iz socialno ogroženih družin.«