Zanimivosti

Nazoren posnetek: V sekundi prisilil policista, da ga ubijeta

M.J.
3. 7. 2015, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

»Spodnji posnetek potrjuje, kako pomembno je, da policaji s seboj nosijo kamere,« je dejal policijski načelnik, katerega policisti so streljali.

YouTube

Policijska uprava iz teksaškega mesta Palestinea je v torek pozno popoldne objavila vznemirjujoči videoposnetek, ki priča o tem, kako nehvaležno je delo policista.

Posnetek prikazuje, kako je pod streli 31. maja končal James Bushey, oziroma kako malo je potrebno, da iz mirne situacije nastane tragedija. Burley je nad policista Gabriela Greena in Kaylyn Griffin nenadoma uperil pištolo (kasneje je bilo potrjeno, da je bila to zračna pištola), nekaj trenutkov kasneje pa je preminil med prevozom v bolnišnico.

Policista sta ga, potem ko sta dobila prijavo, da naj bi v bližnji trgovini ukradel nekaj pločevink. Policistoma je postalo jasno, da se bo stvar zapletla potem, ko je sta ga prosila za osebni dokument, James pa je njino prošnjo zavrnil.

»Žalostno je, ker sta bila moja zaposlena pahnjena v takšno situacijo. Reagirala sta najbolje kot sta znala, vedela pa sta, da se morata v omenjenem trenutku braniti,« je izjavil James Muniz in obenem izjavil, kako pomembno je, da sta policista dogodek snemala.

Pred ogledom videoposnetka vas opozarjamo, da je posnetek nasilne narave!