Zanimivosti

Pripravite se na najslabše: jutrišnji petek bo usoden

T.P.
19. 3. 2015, 06.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Sončev mrk je naravni fenomen, ki se zgodi vsako leto dvakrat ali večkrat. Popolni Sončev mrk, ki nas bo doletel ta petek, pa se ne dogaja vsako leto, zato še posebej privlači pozornost.

Profimedia

V petek, 20. marca, dopoldne bomo dočakali popolni Sončev mrk, ki bo trajal dobri dve minuti. V zodiaku se bo zgodil v zadnji stopinji ozvezdja Rib, na fiksni zvezdi Scheat iz ozvezdja Pegaz. To je eden od slabih predznakov tega popolnega Sončevega mrka, saj ta fiksna zvezda tradicionalno nakazuje na katastrofe, pomorske, letalske in rudarske nesreče, potrese, pretepe, posilstva, škandale, poplave, umore, čeprav obenem prinaša velik duhovni potencial.

Pri nas bomo lahko opazovali delni mrk, popolnega pa bodo videli na daljnem severu.

Že v davnih časih je Sončev mrk veljal za slabo znamenje na nebu, saj je bilo sonce od nekdaj izvir življenja. V trenutku, ko ga prekrije Luna, deluje, kot da je sila teme premagala svetlobo. Zato še danes velja, da Sončev mrk prinaša nekaj slabega, saj nam odsotnost svetlobe otežuje, da bi videli, kaj nam stoji na poti.

Zaradi te negativne energije bodo številni ljudje na fizičnem nivoju čutili utrujenost, zaspanost in slabost, na psihološki ravni pa bodo okrepila čustva in negativne misli, zlasti o duhovni praksi, upadale pa bodo tudi sposobnosti za sprejemanje pravih odločitev.

Profimedia

Vpliv močne energije je mogoče čutiti že nekaj tednov pred mrkom, o čemer na žalost pričajo tudi krvave vesti v informativnih medijih. Ta energija bo imela močan vpliv toliko mesecev po dogodku, kolikor minut bo trajal popolni mrk; v tem primeru dobri dve minuti, kar pomeni posledice skoraj do sredine letošnjega junija.

Svetujemo, da se v tem obdobju izogibate prepirom oziroma verbalnim konfliktom in po možnosti odložite večje načrte v življenju, kot so poroka, selitev, večja materialna vlaganja. Če ste v nestabilni čustveni zvezi, se izogibajte nesoglasjem in ljubosumnim scenam, saj se lahko zveza nepreklicno konča.

Profimedia

Redna duhovna praksa skozi leto precej omili neprijetne učinke mrka. Če pa boste duhovno aktivni tudi v času mrka, boste presenečeni nad pozitivnim rezultatom za vašo duhovno rast.