Zanimivosti

Kje je Putin? Je umrl ali lomi roke?

G.G.
13. 3. 2015, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ruski predsednik Vladimir Putin se že osem dni ni pojavil v javnosti, zato nekateri mediji že ugibajo, ali je morda resno zbolel. Najdlje so s špekulacijami šli na družbenih omrežjih in ugibali, če ni nemara že mrtev. Iz Kremlja so demantirali čenče »branjevk« in zapisali, da je Putin povsem zdrav in da se je danes sestal s predsednikom vrhovnega sodišča, v ponedeljek pa bo sprejel predsednika Kirgizije.

Reuters

Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov se je na radiu pošalil, da je predsednik tako zelo zdrav, da »vam lahko med rokovanjem zlomi roko«. Nato pa je Peskov z vso resnostjo dodal, da ima Putin pač občutljive sestanke, ki niso primerni, da bi njihovo vsebino delili z javnostjo.

Putin se je na zadnje v javnosti pojavil 5. marca, ko se je sestal z italijanskim premierjem Matteom Renzijem. V sredo je odpovedal obisk Kazahstana in nek kazahstanski visoki uradnik je namignil, da je Putin zbolel. To je sprožilo val ugibanj, ki so jih v Kremlju zavrnili šele danes. Toda, tako kot v primeru »umiranja« upokojenega kubanskega voditelja Fidela Castra, tudi v primeru Putina demanti oblasti ne umiri domišljije ljubiteljev teorij, da oblast vedno nekaj prikriva državljanom.

Reuters
In koga ima raje Vlado? Mateja? Ali mu je bolj všeč kolega Silvek?

Ni prvič, da so se ob krajšem Putinovem medijskem mrku začela ugibanja o njegovem zdravju. Ko je konec leta 2012 odpovedal nekaj potovanj v tujino, so širili trače, da je tako šibek, da ne zmore letalskega potovanja.