Zanimivosti

Izpoved kirurginje: V nebesih so jo ji razkrili, da ji bo umrl sin

J.P.
18. 2. 2015, 14.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kirurginja dr. Mary Neal iz Wyominga v Združenih državah Amerike zase pravi, da je racionalna oseba, ki ne pretirava – nič nenavadnega, da je potrebovala tako dolgo, da se je sprijaznila z nenavadnim dogodkom, ki se ji je zgodil leta 1999.

Arhiv Svet24

Čeprav se je med kajakiranjem v Čilu skoraj utopila – brez kisika naj bi bila kar štiriindvajset minut –, jo je Nealova kot po čudežu odnesla brez poškodb možganov. In kot da to ne bi bilo dovolj čudežno že samo po sebi, kirurginja trdi, da je obiskala nebesa, tam prišla v stik z duhovi in bila opozorjena na sinovo smrt, deset let preden se je ta zgodila.

Ameriška kirurginja, nekoč zaprisežena skeptičarka, je po bližnjem srečanju s smrtjo drastično spremenila svoja prepričanja.

V iskanju odgovorov

Izkušnje pričakovano ni znala pojasniti. Tako se je po travmatični nesreči znašla na potovanju, iskoč odgovorov, negotova, če si ni morda nebeške izkušnje samo predstavljala. »Res sem morala dodobra premisliti, kaj sem doživela. Poskušala sem najti vrsto alternativnih razlag,« je povedala kirurginja in dodala, da je upoštevala tudi verjetnost, da so vse skupaj bile le sanje ali pa halucinacije. »Vedno skušamo najti razlago, ki jo lahko razumemo. Višja sila pa ni ena teh. Tudi sama stojim na trdih tleh, nerada pretiravam,« je dejala. Vsemu iskanju navkljub pa je na koncu morala pristati na razlago, ki je »preko znanosti«. Prepričana je namreč, da se je dejansko znašla v nebesih. »Lepota je bila neverjetna,« je pojasnila. »Na Zemlji ji ni podobnega.« Spominja se, da je vstopila v kupolasto stavbo, kjer so jo sprejele presrečne pojave. Te opisuje kot fizična bitja z glavami, rokami in nogami, oblečena v halje. Nebes ni hotela zapustiti, a so ji taista bitja povedala, da njen čas še ni prišel in da se mora povrniti v svoje telo. Preden pa je to lahko storila, so ji povedali nekaj, kar jo je preganjalo še vrsto let.

Ljubeznivi duhovi so jo opozorili, da ji bo umrl sin.

Poleg tega, da so jo naprosili, da svojo zgodbo deli z drugimi, so ji razkrili tudi, da bo njen najstarejši sin kmalu umrl. »Točnega datuma mi niso razkrili, vendar pa v njihovo napoved nisem dvomila,« je povedala. »Vsak dan sem se zbudila v upanju, da se bo načrt za mojega sina spremenil.« Leta 2009, deset let pozneje, je na isti dan, ko je zaključila svoje spomine, izvedela, da je njen sin umrl v avtomobilski nesreči. »Ne pretvarjam se, da imam vse odgovore. Eden od mojih otrok bi rekel, da so me vrgli iz nebes. Moje poslanstvo ni bilo, da sem bila tu, ko mi je umrl sin. Moje poslanstvo je bilo, da se vrnem in povem svojo zgodbo; da pomirim vse tiste, ki iščejo odgovore,« je še dejala Nealova.