Zanimivosti

Zombiji so očitno resnična grožnja

J.P.
25. 10. 2014, 18.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Če verjamete v neizbežnost zombijevske apokalipse, potem gotovo menite, da se morate na vsak način zaščititi. Britansko podjetje usluge nudi ravno takšnim strankam.

V podjetju Tiger Log Cabins so naredili prvo drvarnico, odporno na zombijevsko zalego. Britanci svojim kupcem zagotavljajo, da jih bodo njihovi izdelki pred hodečimi mrtveci ščitili vsaj deset let. Prvo obrambno linijo predstavlja bodeča žica, ki obdaja drvarnico ZFC-1.

Njihovi izdelki vas bodo pred hodečimi mrtveci ščitili vsaj deset let.

V njej je skrivni izhod za pobeg, prostor za skladiščenje orožja in na vrhu terasa oziroma razgleda točka. ZFC-1 je sestavljena iz treh neodvisnih delov, ki jih varuje po dvoje vrat. Material naj bi bil najvišje kakovosti in izbran z zombiji v mislih. Celo hlodi so rezani na način, da se nemrtvi ne bi mogli povzpeti na streho drvarnice. Seveda v podjetju pravega preizkusa niso mogli izvesti. Zato so v drobnem tisku zapisali, da desetletna garancija pride v poštev le z zdravniškim dokazilom o obstoju hodečim mrtvecev.

Ostale pritikline drvarnice so zato bolj usmerjene proti preživetju v naravi na splošno. Na uradni spletni strani podjetja je mogoče zaslediti zapis, da je bil glavni povod za nastanek drvarnice vseprisotna grožnja zombijevske apokalipse in da je nakup lahko življenjskega pomena tudi za dvomljivce. Tudi če je res tako, ZFC-1 ni ravno poceni. Že povsem osnovna različica vas krepko udari po žepu, saj stane skoraj 90.000 evrov, k čemur je treba prišteti še 16.000 evrov za postavitev objekta. Različni dodatki, kot so varnostne kamere, metalnik plamenov, sončne celice in vodni top, že tako visoko ceno le še zvišajo.