Zanimivosti

Odkar je prebolel raka, spi na eni vrvi

J.P.
17. 10. 2014, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Medtem ko se večina ljudi vsako noč trudi najti idealni spalni položaj za spanje, je enainpetdesetletnemu Liangu Yanguou udobno že na enojni vrvi.

Res je – najbolj uživa pri počivanju na vrvi, razpeti med dvema drevesoma. Najpogosteje v parku kitajskega mesta Huangyan. Jutranji telovadci in redki mimoidoči mu pogosto namenijo par besed, ko ga vidijo ležečega na vrvi – govorjenje mu očitno ne krati ravnotežja. Posebnež je v oči padel tudi kitajskim novinarjem, katerim je razkril, da ga je edinstvene veščine naučil njegov učitelj kung-fuja.

Iskanje ravnotežja mu je pomagalo pri okrevanju.

Na začetku je za ravnotežje potreboval tri vrvi. »Ležal sem na eni vrvi in se z rokami držal za drugi dve,« je razložil Liang. »Vseeno mi je nekajkrat uspelo pasti.« Sčasoma je usvojil veščino do te mere, da lahko počiva na le eni vrvi.

Kot se izkaže, se je prakticiranja tovrstnega nihanja na eni vrvi lotil po diagnozi raka, katerega so mu na grlu odkrili pred tremi leti. »Čeprav je operacija uspela, mi je zdravnik dejal, da ne bom preživel pol leta, če ne bom ustrezno počival,« je povedal enainpetdesetletnik. Po posegu ni mogel delati, za zdravljenje pa je porabil vse svoje prihranke.

Takrat se je začel ukvarjati z »iskanjem ravnotežja« kar mu je, kot pravi, pomagalo pri okrevanju. Na vrvi se namreč uspeha brez moči in umske trdnosti ne gre nadejati. Kot pravi je ključna koncentracija, ta pa je v glavi.