Zanimivosti

Hroščata raketa

A.Š.
23. 6. 2014, 14.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Volkswagen je predstavil beetla GRC, najbolj norega predstavnika svoje vrste. Avto sta pretekli vikend na prireditvi Red Bull Global Rallycross vozila Tanner Foust in Scott Speed, opremljen pa je z agresivnim odbijačem in hlajenim motornim pokrovom, dodali so aerodinamična ogledala, stranske vstopnike za zrak in velikansko krilce.

Druge spremembe so visoko zmogljive zavore, diferencial z delno zaporo, nadgrajeno vzmetenje in 17-palčna kolesa s pnevmatikami Yokohama.

Opremljen je z agresivnim odbijačem in hlajenim motornim pokrovom, dodali so aerodinamična ogledala, stranske vstopnike za zrak in velikansko krilce.

Moč prinaša 1,6-litrski TSI s 544 KM (405 kW), opremljen s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Tako do stotice potegne v samo 2,3 sekunde. Kot je povedal motošportni šef Volkswagna Jost Capito, je to logičen korak naprej po odličnem začetku na rallycrossovski sceni s polom. Beetle ima prepoznaven videz in visoko tehnologijo, ki bo navijače in navdušence spravila na noge.