Zanimivosti

Tedenski horoskop - Bern Jurečič

U.K.
21. 6. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kaj vas bo čakalo v prihodnjem tednu vam bo razkril slavni astrolog Bern Jurečič!

Teden raznolikih možnosti in odzivov

Pred nami je teden zelo raznolikih možnosti, ljudje se bomo na izzive odzivali na različne načine, včasih tudi tako, da bomo nad seboj presenečeni. Sonce je vstopilo v pasivnega Raka, povezuje se s sanjavim Neptunom, kar za treznost in realnost ni najbolje, za idealiziranje pač. Ne samo v širšem smislu, v državi na primer, kjer bo nekako videti, kot da »bo zdaj vse v redu, vemo, pri čem smo, zdaj lahko razmišljamo naprej«, tudi na osebnem področju bo marsikje tako. Še več, Jupiter je čisto izoliran od drugih, marsikatera evforija tega tedna bo čisto nepotrebna, recimo temu navdušenje brez pravih okvirov. Po drugi strani je sama tudi Venera, šele ob koncu tedna se bo malo povezala, a spet z Neptunom. Spet nas bo zbodla odsotnost vsake empatije, morda skozi kak dogodek ali okoliščino ali kako hladnokrvno manipulacijo, za katero bomo izvedeli, ali pa izjave politikov. Kot da smo ljudje res samo še številke … Tu bo prav prišel odnos med Marsom in Uranom, ki je zelo napet in nam prinaša kljubovalnost – vsaj neko zagotovilo, da ne bo šlo vse čisto mimo nas …

 

Tedenski horoskop od 23. do 30. 6. 2014

 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

 

Zdelo se vam bo, kot da vas drugi ne dohajajo, zato boste razmišljali o tem, da bi jih kar pustili ob poti in šli naprej sami. V resnici je težava verjetno bolj v vas kot v njih. Vse na hitro, vse naenkrat, vse zdaj, to je načelo, ki ovne »krasi« že po pravilu, a bo tokrat še bolj izraženo kot običajno. Ne popustite pod vplivom odličnih finančnih ponudb, najprej se zelo dobro pozanimajte o malenkostih, preberite drobni tisk!

 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

 

V prvi polovici tedna boste močno preobčutljivi na vse, morda je skozi odnose in življenje bolje voziti z nekaj manj plina. Venera že v ponedeljek prestopi v vašo finančno hišo, zna biti, da prinese neka pričakovanja ali pa obetavne priložnosti, a je tudi mogoče, da pokritja (in tudi realnih možnosti za to) ne bo. Previdnost velja. V službi so na obzorju težave s sodelavci ali pa s podrejenimi, če jih imate. Pri financah bodite previdni, predvsem pri podpisovanju papirjev.

 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

 

Venerino gibanje vam bo prineslo nekaj samoljubja in samozadovoljstva, ki pa bo imelo kaj podlage ali pa tudi ne; Jupiter namiguje, da segate previsoko. Merkur, ki se ravno zdaj ustavlja in se bo na naslednji torek obrnil spet naprej, bo bolj težaven kot zadnja dva tedna, dobro pazite, kaj počnete v komunikaciji in prometu. Saj veste, z bogovi se špičiti ni dobro, že šefi, ki so rangirani dosti nižje, znajo dobro začiniti življenje, kaj šele kak Merkur …

 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

 

Planetarni premiki gredo ta teden rakom na roke, tako Sonce s svojo energijo kot njegove povezave in dobre informacije, pa tudi Luna je na položaju, ki spodbuja pot naprej in razmišljanje o perspektivah. V službi vas bo vznemirjala kopica stvari, a poskusite ne reagirati, v današnjem razosebljenem času res ne potrebujete še konflikta za nadrejenimi. Venerino gibanje dovoljuje razmišljanje o kaki skriti ljubezenski zadevi.

 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

 

Če vam v kakem trenutku ne bo šlo tako dobro kot prej, boste nagnjeni k forsiranju zadev, češ, če se dovolj potrudim, bo pa šlo. V tem tednu ni videti, da bi vam to dobro uspevalo, najverjetneje se bo to izteklo v spoznanje, da je treba pustiti času čas, pa bo šlo. Lahko da boste na kak način preizkušali srečo, a astrologi bi vam to za ta teden odsvetovali, pojdite raje po varnejših poteh, Jupiter vam začasno ne stoji ob strani.

 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

 

Ta teden ni teden napredka za vas, če drugega ne, se pa Merkur ustavlja in se bo šele prvega julija obrnil naprej, za device je to vedno nekako deficitaren čas. Zatorej se posvetite raje tistim opravilom, za katera po navadi nimate časa, zdaj vam bo šlo dobro od rok. Pazite na stroške, tudi najmanjše, medtem ko za investicije in kredite čas nikakor ni dober, počakajte raje na julij.

 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

 

V uvodu omenjena kljubovalnost zna tehtnicam med vsemi prinesti še največ težav. Sami po sebi niste kaj prida agresivni, a pri vas zdaj gostuje prebujeni Mars in bi se radi malo postavili zase. Vse lepo in prav, a ne delajte tega na račun drugih, tudi mišic ni treba trenirati na njih. Pomanjkanje empatije, ne toliko v odnosih kot v informacijah, medijih, vas bo užalostilo. Tako brezosebno poročati – je to še tisti svet, ki ga poznam?

 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

 

Ta teden bo v veliki meri potekal v duhu dojemanja in razmišljanja v smislu »jaz ali ti/oni«, kar ni najbolje. Na ta način se lahko ustvari psihoza, češ da vam nekdo nekaj hoče in da zaradi tega ne morete naprej, kmalu pa se bo izkazalo, da sploh ni bilo tako. Tudi kljubovalna žilica tega tedna ne koristi v takem razpoloženju – ker ste škorpijoni preveč radikalni, se lahko s kom spustite v kako žolčno konfrontacijo; kot da ne bi že sicer imeli dovolj težav …

 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

 

Ko je že vse kazalo, da se bodo stvari začele premikati na bolje, se vam bo zgodil teden, ki bo pravo nasprotje – kamorkoli se boste obrnili, se vam bo zdelo, da vam nekaj ne gre. To je čisto naraven princip – hudič na koncu še malo z repom zamahne. Itak ste na poti naprej, le ta faza mora miniti; minila pa bo z Merkurjevim obratom, kar bo dopolnjeno v približno dveh tednih. Sicer pa neugodni čas porabite za spanje in »polnjenje akumulatorjev«, kmalu jih boste potrebovali.

 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

 

Še največ boste v tem tednu napravili v navezi z drugimi. Delegiranje oziroma postavljanje pravih ljudi na pravo mesto je tokrat vaša prednost; zelo dobro boste izbirali. Res pa je prav, da pri tem pustite ob strani svojo navado »vse sam, vse sam«, sicer se boste le prerivali in jezili, rezultatov pa ne bo od nikoder. Nekdo izmed tistih, ki ste jih previsoko cenili, vas bo ta teden razočaral.

 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

 

Za ta teden bi vam bilo najbolje svetovati, da pojdite bolj počasi. Tu ni govora le o prometu (no, tudi tam vas hitrica lahko nese), ampak tudi o denarnih poslih in odnosih z drugimi. Sorojenci, sorodniki, sosedje – tu se lahko zalomi, popravljanje odnosov pa zna trajati dlje, kot si predstavljate. V poslih in službi ta teden napredka ne bo, pa še Merkur se pripravlja na obrat. Ohjanjajte osvojene položaje in načrtujte aktivnosti za sredo julija, ko bo za vas vel bolj ugoden veter.

 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

 

Marsičesa ne boste dobro razumeli, a se niti ne boste več trudili, da bi. Idealizem vas drži pokonci in oplaja, celemu svetu bi radi naredili dobro, realnost pa se s tem ne sklada najbolje. Zato se boste raje posvetili tistim, ki vas resnično potrebujejo, ali pa si nekaj več časa vzeli zase. Ta čas je odličen za vsakršno športno udejstvovanje. Pazite na prehitre poteze in odločitve v zvezi s financami. Preudarnost velja.

 

 

PREMIKI V TEM TEDNU

 

Sonce bo v tem tednu prišlo od 1°24 do 8°05 Raka.
Merkur bo v tem tednu retrogradno prišel od 26°56 do 24°29 Dvojčkov in se tam skoraj že ustavil pred obratom v direktno smer, ki sledi.
Venera bo prišla od 29°17 Bika do 7°37 Dvojčkov, v katera bo vstopila že 23. junija.
Mars postaja vse hitrejši, prišel bo od 15°22 do 17°56 Tehtnice.
Jupiter bo po Raku prišel od 24°52 do 26°22.
Saturn bo retrogradno vse počasneje prišel od 17°16 do 17°00 Škorpijona.
Uran bo prišel od 16°10 do 16°19 Ovna, tudi on se že pripravlja na obrat v retrogradno smer.
Neptun se bo počasi začel premikati nazaj po Ribah, tokrat od 7°33 do 7°29.
Pluton se bo ta teden retrogradno premaknil od 12°34 do 12°24 Kozoroga.
 
Luna bo 24. 6. vstopila v Dvojčka, 26. 6. v Raka in 29. 6. v Leva.
Zadnji krajec bo na nebu v petek, 27. 6., ob 10.08 na 5°37 Raka.