Zanimivosti

V avtu na soncu pozabil sinčka, malček umrl; zdaj bo pomagal drugim!

N.J.
30. 4. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Lani poleti je Andrea Albanese v italijanski iacenzi v avtomobilu na soncu pozabil svojega komaj dveletnega sinčka, ki je zaradi prehude vročine avtu umrl. Zdaj se je odločil, da bo pomagal reševati življenja drugih otrok.

Moškega je nekaj povsem zmedlo in otroka je pozabil v avtu. Dogodek s tragičnim koncem ga je zaznamoval za vse življenje. Moški bo zdaj svoje življenje posvetil drugim, predvsem otrokom. Svojemu mestu je tako leto po tragediji podaril defibrilator, ki ga je posvetil svojemu pokojnemu sinčku. Defibrilator so namestili v park, kamor je mali Luca rad zahajal in kjer se je najraje igral. "Upam, da bom s tem v spomin mojemu sinu uspel rešiti vsaj kakšno življenje," je povedal očka, ki ga je ob predaji spremljala žena in mamica pokojnega dečka, prireditve pa se je udeležil tudi tamkajšnji župan. 

Albanese skupaj s soprogo zdaj vodi projekt, v sklopu katerega želijo tako spremeniti zakon, da bi vzpostavili učinkovit sistem proti puščanju otrok v avtomobilih. Hkrati še čakata na odločitev sodišča - očka, ki zdaj skuša zaživeti nanovo, se je namreč zaradi uboja otroka znašel na sodišču.