Zanimivosti

Letala, ki so izginila z obličja zemlje

U.K.
3. 5. 2014, 13.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Preiskovalci še zmeraj ugotavljajo, kaj se je zgodilo z nesrečnim malezijskim letalom, a to ni edino letalo, ki je izginilo brez sledu.

Obstajajo letalske nesreče, in seveda teorije zarote, ki obkrožajo tudi druga letala, ki so izginila brez sledu.

Vietnamsko vojaško letalo
Med Vietnamsko vojno je letalo (let 739) prevažalo večje število vojaških dostojanstvenikov in vojakov. Poleteti bi moralo proti Filipinom, a ni nikoli doseglo svojega cilja. Do danes niso našli nobenega ostanka letala, ki je najverjetneje strmoglavilo v morje.

Amelia Earhart
Pionirka ženske aviacije je izginila leta 1937, ko je s svojim navigatorjem poskušala obkrožiti svet. Izginila naj bi pri otoku Howland in preiskovalci, ki se še zmeraj ukvarjajo z njenim izginotjem, so na otoku res našli nekaj predmetov, ki bi lahko pripadali Amelii, a za enkrat tega še niso dokončno potrdili.

Jezero Michigan
Leta 1950 je nad jezerom Michigan izginilo letalo 2501 v katerem je bilo 58 ljudi. Čeprav naj bi raziskovalci našli nekaj ostankov letala v jezeru, pa ne morejo potrditi, da gres za razbitine nesrečnega letala. Niti ne vedo, zakaj naj bi strmoglavilo.

Bermudski trikotnik
Skoraj se ni mogoče izogniti temu skrivnostnemu predelu, ko govorimo o izginulih letalih. Najbolj nenavadna zgodba se vrti okoli bombnikov, ki so poleteli preko tega predela (ki je precej veliko). Zadnje sporočilo, ki so ga v bazi prejeli od pilotov je bilo, da ne vedo kje so, da njihovi inštrumenti ne delujejo. Nekaj ur kasneje so za njimi poslali reševalno ekipo, ki pa je prav tako izginila. Ne enih ne drugih niso nikoli našli.