Zanimivosti

Ali Američani nadzirajo vreme ter povzročajo potrese s skrivnostnim projektom HAARP

U.K.
3. 5. 2014, 09.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Projekt HAARP (High-Frequency Active Aural Research Program) je skrivni projekt, s katerim naj bi na novo "zgradili" svet, tako da bi uničili obstoječi red.

High Frequency Active Auroral Research Program(HAARP) je (po uradnih virih) bilustanovljen za ionosferske raziskave. Ustanovila ga je DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Haarp naj bi v ionosferi iskal potencial za zviševanje sposobnosti telekomunikacij ter njihovega nadzora. Bil naj bi tudi neke vrste raketni ščit, ki bi ZDA varoval pred napadi. Graditi so ga začeli leta 1993, delovati pa naj bi začel leta 2007 (vsaj en del).

In v ozadju se skriva precej skrivnostna zgodba. Projekt Haarp je pravzaprav že vse od izgradnje vir celega kupa teorij zarote, vendar celo ugledni znanstveniki zahtevajo natančnejša poročila o projektu. Nihče namreč ne ve zakaj bi američani projekt skrivali, če gre rez za raziskavo telekomunikacij.

Prva teorija govori o tem, da lahko s HAARPOM obrnejo Zemljina magnetna pola. Po drugi strani pa naj bi z njim celo povzročali potrese in kontrolirali vreme. Tako naj bi bili za globalno segrevanje odgovorni s projektom HAARP in ne onesnaževanje.
HAARP proizvaja visokofrekvenčne elektromagnetne valove,tako da se bombardirajo molekule v ionosferi, kjer se segrevajo. Elektromagnetni valovi se odbijejo nazaj in z ekstremno nizko frekvenco naj bi prodrli v vsa živa bitja ter vso materijo na Zemlji. S tem naj bi prekinili Zemljino magnetno polje, motili radijske povezave in telekomunikacije. Vpliva tudi na let raket, kar naj bi bila osnova protiraketnega ščita. Predvsem pa naj bi vplival na vreme, saj naj bi povzročal ozonske luknje nad želeno pokrajino in povzročal suše ali hude nevihte ter poplave. Elektromagnetni valovi bi lahko povzročali tudi mehanske vibracije in povzročili potrese na želenem območju. Z njimi naj bi tudi vplivali na človeške možgane in celo kontrolirali um.
Pred večjimi potresi naj bi znanstveniki zaznali nenavadne radijske valove, ki naj bi jih povzročal HAARP. S HAARPOM naj bi postavili novo svetovno ureditev, za vsem pa naj bi stali Iluminati in Bilderberger. Seveda pa ni nobenih pravih dokazov, da vse te teorije zarote držijo.

Sorodne vsebine:
Šokirani, ko so zagledali pošast

Našla mamo, ki jo je kot novorojenčka pustila v fast foodu

Video: Tornado posrkal helikopter