Zanimivosti

Pozor: nazorna vsebina! Bakterija ga je pojedla pri živem telesu

S.M.
15. 3. 2014, 21.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

34-letnik je ostal brez treh udov zaradi nevarne mesojede bakterije

34-letni Alex Lewis je ostal brez obeh nog in ene roke zaradi mesojede bakterije, ki ga je požrla pri živem telesu. Kar se je pred štirimi meseci pričelo kot čisto običajen prehlad, je za vedno spremenilo Alexovo življenje.

Novembra je Alex obležal zaradi prehlada, a ko je ob dveh zjutraj odšel na stranišče je v urinu opazil kri. Njegova koža je postala vijolične barve, zenice so postale čisto razširjene in urgentno so ga prepeljali v bolnišnico, kjer so zdravniki njegovi soprogi povedali, da ne bo preživel.

Najprej so mu odpovedale ledvice, nato pljuča in kasneje srce. Zdravniki so svojcem rekli, naj se poslovijo od Alexa in da ima le 3 % možnosti za preživetje, a Alex se je boril in preživel, kljub temu pa ni šlo brez posledic. Amputirati so mu morali obe nogi, roko in del obraza. Kot pravi Alex je bila največja bolečina reakcija njegovega 3 letnega sina ob pogledu na očeta, saj ni želel priti k očetu po tem, ko so mu morali odrezati tudi zgornjo ustnico. Upa, da bo nekoč lahko ponovno hodil s pomočjo protez.

Novembra je Alex obležal zaradi prehlada, a ko je ob dveh zjutraj odšel na stranišče je v urinu opazil kri.

Alexa je napadla bakterija za katero se letno okuži vsak 33.000 Britanec, a posledice so v zelo redkih primerih tako hude. Okužbo se z antibiotiki zdravi 7 do 10 dni, včasih pa je potrebna tudi kirurška operacija za odstranitev odmrlega tkiva. Vsak četrti okužen s to bakterijo umre.