Zanimivosti

VIDEO: Pobesnele čivave v tropih napadajo prebivalce

N.J.
25. 2. 2014, 13.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Čeprav se čivave mnogim zdijo prijazni in simpatični mali psički, primerni za 'vsak žep', so, ko so v tropu, očitno lahko precej nevarne. Ne verjamete?

YouTube

Prebivalce Maryvala, majhnega mesta v Arizoni, dobesedno ustrahujejo tropi čivav. Predvsem prestrašeni so otroci, saj se čivave nevarno zaganjajo vanje. Tamkajšnja služba, ki skrbi za nadzor nad živalmi, težko nadzira rast števila čivav, poročajo ameriški mediji.

Do sedaj so menda prejeli že okoli 6.000 klicev prestrašenih prebivalcev. Ker čivave večinoma niso kastrirane oziroma sterilizirane, praktično ves čas iščejo ustrezne partnerje za parjenje, zaradi česar nastajajo še večje težave, čivave pa so še bolj popadljive, pravi Melissa Gable iz organizacije Maricopa County Animal Control. "Veliko psov je na cesti," je povedala tamkajšnja prebivalka Stephanie Guzman. "Ljudem se že meša od neprestanega lajanja ponoči!"

YouTube

Drobni psi se menda premikajo po mestu v tropih in so zelo agresivni do otrok. "Vozil sem se s kolesom po ulici in tri čivave so me lovile, lajale name, skoraj bi me ujele!" je povedal prestrašen 7-letnik Anibal Morales. "Res je, veliko jih je takih, ki lovijo otroke, tečejo z dvorišča na dvorišče ... vedno so v skupinah od 8 do 12," je potrdil prebivalec Ray RiosJose Lopez je utrpel že nekaj ugrizov pobesnelih malih čivav. "Velikokrat se zgodi, da ljudje odpotujejo v Mehiko, pse pa kar zapustijo. Odidejo za mesec dni, psi pa so prepuščeni sami sebi." 

Oblasti zdaj poučujejo prebivalce, kako naj pomagajo pri nadziranju situacije. Prebivalce prosijo, naj pse, če je le možno, zaprejo na svoje dvorišče in pokličejo na organizacijo, da jih odpelje. Sicer pa zdaj masovno poučujejo prebivalce, naj svoje pse obvezno kastrirajo oziroma sterilizirajo.