Zanimivosti

Razglasili so jo za mrtvo!

T.P.
9. 2. 2014, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mlada mamica si je želela večje in bolj atraktivno oprsje, zato je zbrala denar in se odpravila na lepotno operacijo. A namesto prsate dive so starši iz klinike dobili nepokretno hčerko, ki ni več sposobna skrbeti zase.

Naključne komplikacije ali zdravniška napaka? Američanka Linda Perez (19) je med estetsko operacijo dobila hude poškodbe na srcu in možganih. V komi je bila dva meseca.

Linda Perez iz Miamija je plačala dobrih 1.800 evrov za to, da bi postala še lepša. Že nizka cena za lepotni poseg bi se ji morala zdeti sumljiva, saj stanejo vrhunske operacije, s katerimi povečajo prsi, precej več. Žal Linda, mati štiriletnega dečka, ni ničesar posumila. Avgusta 2013 je odšla na operacijo v estetski center The Coral Gables v Miamiju, kjer pa ji je med posegom povečanja oprsja zastalo srce. Urgentno so jo prepeljali v bolnišnico Mercy, kjer so jo zdravniki tako rekoč razglasili za mrtvo. Na srečo so jo uspeli obdržati pri življenju, a je padla v komo. Dva meseca je ležala kot rastlina, novembra pa so jo pustili domov.

»Ne more sama hoditi. Mi jo hranimo, jo preoblačimo in skrbimo za njeno higieno. Linda je slabotna, nemočna in depresivna,« pravi obupana Lindina mama. Starši so postali njeni zakoniti skrbniki, radi pa bi pridobili tudi skrbništvo nad njenim malim sinkom, za katerega njihova hčerka ne more več skrbeti.

Kirurg, ki jo je operiral, v dosedanji karieri nima črnih pack, anesteziolog pa je že bil obsojen, ker je ilegalno prodajal na spletu protibolečinske tablete. Ker so Lindi med operacijo poškodovali srce in možgane, je njena družina že najela odvetnika in vložila tožbo proti kliniki. Kot rečeno, zdravnik, ki jo je operiral, nima madežev v svoji karieri, pa tudi sedaj trdi, da ni kriv. Zato je uradno zaprosil za preiskavo Lindine zdravstvene zgodovine, saj sumi, da je zamolčala komplikacije pri porodu, zaradi katerih naj bi prišlo do težav na estetski operaciji.