Zanimivosti

Družina medse sprejela duh pokojne deklice

T.P.
25. 1. 2014, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Lastniki družinske hiše v Punta Gordi na Floridi so se odločili prodati svoj dom, saj so prepričani, da ga obseda duh 14-letne deklice Scary Mary. Za hišo zahtevajo dober milijon evrov.

Hiša je grajena v viktorijanskem slogu in spada med najbolj atraktivne nepremičnine na Floridi. Zgradili so jo leta 1893 in skozi leta se je spreminjala, v njej pa naj bi ostajala nekdanja stanovalka, ki nikakor ne želi oditi. To naj bi bil duh 14-letne deklice Scary Mary. Čeprav nameravajo trenutni stanovalci (ameriška družina s sedmimi otroki) hišo prodati, pravijo, da prisotnost duha ni tako grozna. Lastnica hiše Natalie Wynn celo zagotavlja, da ji otroški duh pomeni toliko kot lastni otroci. »Ona je otrok in sem jo včasih tudi okregala, tako kot druge otroke v hiši,« pravi.

 Niz družinskih tragedij

Scary Mary je bila hči uspešnega poslovneža Jamesa Sandlina, ki je hišo zgradil leta 1893. V družini se je zgodila velika tragedija. Eden od otrok je umrl le tri dni po rojstvu, leta 1902 je preminil 11-letni sin Felix, leto pozneje pa je umrl še James Sandlin in za seboj pustil 35-letno vdovo ter tri otroke. Najhujša nesreča se je zgodila leta 1909, ko je njegova hči Mary Leah (14) med likanjem na verandi samo sebe zažgala z likalnikom na plin. Vsa v ognjenih zubljih je stekla na ulico po pomoč, a ji sosedi niso več mogli pomagati. Kmalu po nesreči je umrla. Danes, 105 let od nesreče, je dekličin duh še vedno prisoten v hiši. Pravijo, da je ves čas slišati korake po hodniku in stopnicah.