Zanimivosti

Njuna ljubezen ganila svet!

K.A./M.J.
23. 1. 2014, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pet let po nesreči se pes še vedno vsak dan vrača na mesto tragičnega dogodka.

To je še ena zgodba, ki govori o tem, da je ljubezen med človekom in psom večna in je tako ne more ločiti niti smrt. "Nekateri ga imenujejo Hachi, po znanem japonskem psu Hachikou, drugi mu rečejo Huachi ali Hiachito. Kakorkoli že, omenjeni pes barve kave je do solz ganil prebivalce, ki živijo na aveniji Papa Paulo, v bolivijskem mestu Cochabamba," so zapisali v časniku Noticias Caracol.

Prodajalka časopisov, Aida, je tej ganljivi zgodbi priča že vse od njenega začetka. Leta in leta je skozi okno opazovala kako omenjeni pes teka za motociklom svojega mladega lastnika, on pa bi mu med vožnjo govoril, da naj se vrne domov. Nekega dne pa je lastnika med vožnjo povozil taksi in umrl je v reševalnem vozilu na poti v bolnico. Njegov pes je ostal na kraju nesreče in zavijajoče lajal.
A pet let po nesreči se zvesti Hachi še vedno vsak dan vrača na kraj tragičnega dogodka in čaka svojega lastnika. Njegova družina ga poskuša spraviti domov, a jih pes vztrajno zavrača in tam ostaja ure in ure, saj ga že vedno neznansko pogreša.