Zanimivosti

Da bi pomagal zaposleni, je prodal restavracijo

jp/N.J.
12. 1. 2014, 14.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Teksačan je živi dokaz, da na svetu še obstajajo dobri ljudje. Da bi pomagal eni svojih zaposlenih, ki si ne more privoščiti operacije tumorja, je prodal svojo restavracijo.

Michael De Beyer, lastnik restavracije v Teksasu v ZDA, je, da bi pomagal eni od svojih zaposlenih, naredil nekaj neverjetnega. Ker si devetnajstletna Brittany Mathis ne more privoščiti operacije tumorja, je De Beyer na trg dal svojo 550 kvadratnih metrov veliko družinsko restavracijo, ki je bila v njegovi lasti sedemnajst let.

Brittany je leta 2000 zaradi tumorja izgubila očeta Johna, kateremu so ga odkrili prepozno. V restavraciji delata tudi Brittanyjina mati in sestra, ki se dobrotniku nikakor ne moreta dovolj zahvaliti. »To je neverjeten blagoslov. Nikoli ne bi verjela, da bi kdorkoli naredil karkoli takega,« je dejala Brittany. De Beyer je prepričan, da je restavracija vredna milijon evrov in pol – ko jo bo prodal in Brittany pomagal pri njenem zdravljenju, namerava več časa preživeti s svojo ženo in njunima dvema otrokoma.