Zanimivosti

Kitajski petletnik je neuradno najmlajši pilot letala

J. P.
5. 9. 2013, 22.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Fantek iz Kitajske je postal najmlajša oseba na svetu, ki je samostojno pilotirala letalo. Petletni He Yide je v soboto petintrideset minut letel nad naravnim parkom v Pekingu. Njegov oče He Liešeng, ki sebe imenuje 'orlovski oče', in He sta se lani znašla na naslovnicah časopisov, potem ko so bile na spletu objavljene fotografije dečka, ki mora v snegu delati sklece.

Facebook
He Yide in njegov oče He Liešeng

Oče naj bi za letalske inštrukcije domnevno plačal 3.600 evrov, zdaj pa pravi, da bo stopil v stik z Guinnessovo knjigo rekordov, da bi vanjo vključili njegovega sina. Strogi oče je na Kitajskem znan po dnevnih treningih, ki jih mora opravljati njegov sin. Številni so spričo njegovega ravnanja zgroženi.

Stroga vzgoja, s katero hoče pomagati sinu.

Lani so morali njega in njegova dva otroka rešiti z gore Fuji, potem ko se ni zmenil za vremenska opozorila. S seboj je imel le eno čokolado in nekaj vode, misleč, da bodo ob poti trgovinice. Prav tako niso imeli vodoodpornih oblačil, dež pa jih je premočil do kosti. Sčasoma so temperature padle skoraj do nič stopinj, sam pa se je skoraj sesedel zaradi višinske bolezni.

A oče se ne pusti: kot pravi, se je njegov sin rodil prezgodaj, na ta način pa mu menda samo pomaga pridobiti potrebno fizično moč.