Zaključna prireditev Laško Gremo v hribe

V kraljestvu Zlatoroga spisali glasbeno in športno pravljico s srečnim koncem

K.M.
30. 8. 2023, 16.18
Posodobljeno: 31. 8. 2023, 09.34
Deli članek:

Prekrasna dolina pod Poncami je minulo soboto sedaj že tradicionalno gostila zaključno prireditev že 14. sezone vseslovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe.

Sviglo Production
Radost in veselje udeležencev ob zaključku resnično pravljične 14. sezone Laško Gremo v hribe.

Projekt Pivovarne Laško s podporo Planinske zveze Slovenije in medijskih partnerjev Aktuala in Veseljaka na hribih po vsej državi povezuje skrb za zdravje, naravo in okolje z najboljšimi domačimi glasbenimi izvajalci in vrhunskimi športniki. Vstop na dogodke z najboljšo hribovsko zabavo je za pohodnike brezplačen, prispevke tistih, ki so se tokrat vse do prizorišča pripeljali z avtom, pa bo Pivovarna Laško v celoti namenila Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Sviglo Production
Zaključno prireditev Laško Gremo v hribe sedaj že tradicionalno gosti idilična dolina pod Poncami

Sviglo Production
Združene ekipe radijcev, športnikov in predstavnikov znamke Laško so se do Planice odpravile iz Rateč.

Na prizorišče so pohodniki z vseh koncev začeli kapljati že uro pred uradnim začetkom glasbenega programa. Dodobra ogreti od pohoda, visokih poletnih temperatur ter poskočnih ritmov Aktualove Galame in Petkove pumpe so neutrudne hribolazce ob 10. uri v plesni korak pred največjim glasbenim odrom v tej sezoni zvabili priljubljeni Veseli svatje.

Sviglo Production
Priljubljeni Veseli svatje so z energičnim nastopom že zgodaj dopoldne zasejali dobro voljo med ljudi

Sviglo Production
Ob narodnozabavnih poskočnicah Veselih svatov so udeležence hitro zasrbele pete.

Svojevrsten pečat svečanemu dogodku v Planici je poleg hribovske stalnice, znamenitega laškega pivovarja, tokrat udarila še ubrana Bobnarska skupina Laško, navzoči pa so z aplavzom pozdravili tudi pogum Tadeja Toša, ki je po večmesečnih spodbudah vendarle premagal strah pred svežim poletnim vetrom in si premierno javno odprl svojo prvo pločevinko osvežujočega Burina.

Sviglo Production
Sod z zelenim zlatom je laškemu pivovarju pomagal odpreti kar direktor NC Planica Franci Petek

Sviglo Production
Za dodaten dvig ritma je v Planici poskrbela ubrana Bobnarska skupina Laško.

Sviglo Production
Toš beseda: Tadej je v hribih zbral pogum in z odprtjem Burina držal dano častno burinovsko.

Množica vedrih pohodnikov je uživala še v brezčasnih uspešnicah skupine Flirrt in jih prepevala skupaj s frontmanom Rokom Lunačkom, ki je po nastopu, ponosen in ganjen, ker je toliko ljudi poznalo njihove pesmi, strnil občutke: "Še en čudovit dan, ko je najlepši jezik na svetu odmeval po gorah in se usidral v srcih planiške publike. Skozi glasbo smo zares eno!".

Sviglo Production
Planiška publika je '20 let nazaj' z Rokom zapela na ves glas in preglasila kitaro.

Zbrane pred Nordijskim centrom Planica sta nagovorila tudi njegov direktor, legendarni smučarski skakalec in nekdanji svetovni prvak Franci Petek ter predstavnik znamke Laško Urban Kramberger, poleg Klemna Bunderle in ostalih Aktualovih ter Veseljakovih voditeljev pa jih je z odra pozdravil še cvetober slovenskega športa, od mariborske nogometne legende Marcosa Tavaresa, ki ga je voditelj Gregor Janežič izzval z vzponom na najvišji slovenski vrh, najzvestejšega obiskovalca letošnjih dogodkov Laško Gremo v hribe med športniki, deskarja na snegu Roka Marguča, do planiške junakinje in svetovne rekorderke Eme Klinec ter številnih ostalih kolegov iz Zlatorogove športne družine.

Sviglo Production
Planiški as Franci Petek in predstavnik znamke Laško Urban Kramberger, senior brand manager

Sviglo Production
Razposajeni Aktualovci in Veseljaki so soboto rezervirali za zabavo in druženje s hribovskimi prijatelji.

Sviglo Production
Gasilska fotografija Zlatorogove športne družine s košarkarjem Lipkom, ki je zamudil let na Japonsko.

Kot zadnja glasbena skupina so za češnjico na torti poskrbeli že težko pričakovani Čuki, ki so na veliko navdušenje zbranih hribolazcev svoj repertoar uspešnic odprli z zimzeleno Greva gor v hribe, za konec pa ob spremljavi 14-članskega Orkestra harmonikarjev Bučar pripravili še Slakovo ponarodelo V dolini tihi. "Zaključek kot se zagre! To je taka prava slovenska zgodba, kakršnih kar malce manjka in upam, da jih bo še več," je po nastopu povedal prvi Čuk Jože Potrebuješ. "Krasen ambient, prava domača energija in super odziv publike," pa mu je pritrdil Simon Bučar, vodja orkestra.

Sviglo Production
Čuki so poskrbeli za nepozaben nastop in pobožali srca pohodnikov s svojo uspešnico Greva gor v hribe.

Sviglo Production
Ob zaključku 14. sezone se je Čukom na odru pridružil 14-članski Orkester harmonikarjev Bučar.

Glasbeni poslastici je sledil skupen ogled uvodnega nastopa naših košarkarjev na svetovnem prvenstvu na Japonskem. Poleg prenosa tekme na zaslonu za glavnim odrom je Pivovarna Laško ambasadorjem gibanja Laško Gremo v hribe, ki so se v letošnji sezoni udeležili vsaj 5 dogodkov in skupaj osvojili vsaj 12 vrhov Zlatorogove transverzale ponosa, omogočila neponovljivo izkušnjo, saj so si lahko tekmo ogledali na drugem velikem zaslonu, postavljenem kar na streho nordijskega centra in s pogledom na mogočno planiško Velikanko.

Sviglo Production
Pohodniki so pred odrom bučno spodbujali naše košarkarje na njihovi uvodni tekmi proti Venezueli.

Sviglo Production
Ambasadorji gibanja Laško Gremo v hribe, ki so zbrali vsaj 12 žigov Zlatorogove transverzale ponosa…

Sviglo Production
… pa so bili deležni nepozabne izkušnje – tekmo so spremljali kar s strehe Nordijskega centra Planica!

Strokovni komentar tekme je ob rezultatsko še precej izenačenem polčasu podal dolgoletni reprezentant in legenda slovenske košarke Goran Jagodnik, ki je, zanimivo, svojo krstno tekmo na svetovnem prvenstvu v Turčiji 2010 odigral prav na dan, ko je, takrat še na Šmohorju, potekala tudi zaključna prireditev prve sezone gibanja Laško Gremo v hribe. Popularni Jagoda je napovedal boljšo igro Slovenije v nadaljevanju, ko so naši fantje tudi res strnili vrste in na koncu prepričljivo slavili s 100 : 85.

Sviglo Production
Legendarni Goran Jagodnik je ob polčasu delil tudi svoje izkušnje s svetovnega prvenstva v Turčiji 2010.

Veselje ob sladki uvodni zmagi pa je doseglo vrhunec s skrbno skritim presenečenjem organizatorjev, ko je med vihranjem slovenskih zastav, zdravicami in objemi zadovoljnih navijačev takoj po tekmi na oder stopil še stari znanec z letošnje Lisce Vili Resnik in svoj nastop pričel s tokrat povsem aktualno priredbo Na basket me pust ter z njo še podžgal neutrudne pohodnike. Ti so po celem ˝delovniku˝ v hribih in nabiranju skokov za naše junake z aplikacijo Skačimer kljub žgočemu poletnemu soncu premogli še dovolj energije, da so srečni in resnično pravljični konec sezone potegnili debelo čez 16. uro popoldne.

Sviglo Production
Skrbno varovano presenečenje Vili Resnik je takoj po koncu tekme zapel 'Na basket me pust'

Aktualov voditelj Dean on the Mike se je v zaključnem pozdravu zahvalil vsem hribovskim prijateljem za letošnje čudovite skupne trenutke in namignil, da bi se prihodnja sezona, že 15. po vrsti, utegnila pričeti že prej kot običajno. Kaj natanko to pomeni, še ni znano, vendar, kot smo bili letos v hribih večkrat opomnjeni, v kraljestvu Zlatoroga čas teče drugače in tam je resnično mogoče prav vse …

Sviglo Production
Zakaj čakali bi na maj? Voditelj Aktualove galame je namignil, da utegne 15. sezona potrkati že prej …

Sviglo Production
Ponosni dolgoletni udeleženci so vsrkavali še poslednje trenutke iztekajoče se pravljične 14. sezone