Kronanje Karla III.

To so izbranci, ki so povabljeni na kraljevi dogodek stoletja!

Ž.K.
28. 4. 2023, 11.16
Posodobljeno: 2. 5. 2023, 03.59
Deli članek:

V soboto bodo v britanski prestolnici tudi uradno okronali novega britanskega kralja Karla III. Lista povabljenih gostov je dolga, preverili smo, kdo so slavni in bogati, ki se bodo dogodka udeležili in koga so spregledali.

Profimedia
Victoria in David Beckham

Slavni, vplivni in bogati vedo, da je kronanje angleškega kralja zgodovinski dogodek, ki se ga ne sme izpustiti. Lista povabljenih gostov je merilo tega, kdo v svetu kaj šteje in kdo ne. Ugibanj, o tem koga bo kraljeva družina povabila in koga ne, je konec. Angleški mediji so tako že objavili spisek pomembnežev, ki se bodo lahko udeležili tega eminentnega dogodka, saj je na dogodek v Westminstrsko opatijo vabljenih "le 2200" izbrancev.

Profimedia
V nestrpnem pričakovanju kronanja: kralj Karel III. in kraljica Camilla.

V prvi vrsti slovite cerkve v Londonu bodo seveda sedeli člani kraljeve družine: na eni strani Karlova družina - princ William in njegova soproga Kate, princ Harry brez soproge Meghan in otrok Archieja in Lilibet, kraljevi vnuki in vnukinje George, Louis, Charlotte ter princesa Anne in princ Edward. Na drugi strani bodo sedeli sorodniki Karlove žene Camille.

Profimedia
Španska kraljica Letizia v kreaciji Stelle McCartney.

Prihodi kraljev in kraljic sveta
 
Za britansko kraljevo družino bodo posedli tuje plemstvo: španski kralj Filip VI. in kraljica Letizia, monaški knez Albert in soproga Charlene, švedski kralj Gustav s hčero, princeso Victorio, danski kralj Friderik, nizozemska kraljica Maxima in kralj Willem-Aleksander s hčerko Catharino-Amalio, jordanski kralj Abdullah in kraljica Rania, norveški princ Haakon in princesa Mette-Marit, ki bosta zastopala norveškega kralja Haralda in kraljico Sonjo, belgijski kralj Pihilippe in kraljica Mathilda, grška kraljeva družina, danski princ Frederik in princesa Mary Danska, ki bosta zastopala dansko kraljico Margrethe II., saj okreva po operaciji hrbta, japonski princ Fumithito in princesa Kiko, srbski princ Aleksander in princesa Katherine ter mnoge druge kronane glave iz vsega sveta.

arhiv Svet24
Jordanski kralj Abdullah in kraljica Rania.

Prihajajo svetovni voditelji

Poleg kronanih glav sveta bo sedela tudi plejada politikov na čelu z angleškim predsednikom vlade Rishijem Sunakom, predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, Emanuelom Macronom in Borisom Johnsonom v prvih vrstah. Kronanje si bo ogledal tudi kitajski podpredsednik Han Zheng in soproga ameriškega predsednika Jill Biden, ki bo prišla sama, brez soproga Joeja Bidna.

revija zvezde
Ameriškega predsednika ne bo, bo pa prišla njegova soproga Jill Biden, prva dama ZDA.
Znano pa je tudi, da bosta na kronanju v Westminsterski opatiji prisotna tudi predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in soprog Aleš Musar.

M24
Med povabljenimi politiki sta tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar in soprog Aleš Musar, ki sta prisotnost potrdila.

Bucknighamska palača
Tako vabilo so prejeli izbranci.

Seznam zvezdnikov je dolg

Na listi slavnih, ki jim je dana čast, da bodo v soboto v družbi največjega svetovnega plemstva, pa so se znašli: David in Victoria Beckham, Katy Perry, Orlando Bloom, Rowan Atkinson, Stella McCartney. Tom Cruise in Bear Grylls ter mnogi drugi.