Zabava

Spacey se bo "prostovoljno pojavil" na sodišču glede obtožb o spolnem napadu

R.T.
31. 5. 2022, 18.17
Posodobljeno: 31. 5. 2022, 18.30
Deli članek:

Kevin Spacey napoveduje, da se bo "prostovoljno pojavil" na sodišču v Združenem kraljestvu, da bi se lahko branil pred štirimi obtožbami spolnega napada.

splet
Kevin Spacey

Krnsko tožilstvo Združenega kraljestva je 26. maja obtožilo igralca v zvezi z domnevnimi kaznivimi dejanji proti trem moškim, ki so se zgodila med letoma 2005 in 2013.

Spacey je v izjavi za Good Morning America dejal: »Cenim izjavo kronskega tožilstva, v kateri so medije in javnost skrbno opozorili, da sem upravičen do poštenega sojenja in da sem nedolžen, dokler se ne dokaže nasprotno. Čeprav sem razočaran nad njihovo odločitvijo, da gredo naprej, se bom prostovoljno pojavil v Združenem kraljestvu takoj ko bo to mogoče, in se branil pred temi obtožbami, za katere sem prepričan, da se bodo izkazale za neresnične."

Spaceyja so v Massachusettsu že prej obtožili nespodobnega napada in pretepanja v povezavi z incidentom julija 2016, v katerem je bil vpleten 18-letni fant, vendar je bila kazenska zadeva ukinjena, potem ko je priča, ki je podala tožbo zavrnila pričanje. Po smrti obtožnika je bila umaknjena še ena kazenska zadeva proti Spaceyju.

Spacey zopet na filmskih platnih?

V zadnjem letu je se Spacey poskušal vrniti na igralsko sceno. Po njegovi majhni vlogi v filmu Franka Nera L'uomo Che Disegno Dio iz leta 2021 so se predstavniki igralca pojavili v Cannesu v začetku tega meseca, da bi promovirali njegov prvi celovečerni film po letu 2017, dramo Peter Five Eight.

Producenti filma Peter Five Eight stojijo za Spaceyjem glede na obtožbe v Združenem kraljestvu: »Čeprav je žalostno, da je vse več medijev negativno nastrojenih zoper Kevina, je čas, da se Kevin vrne na delo. Obstajajo tisti, ki si želijo, da ne bi igral, vendar prevladujejo oboževalci po vsem svetu, ki komaj čakajo, da se umetnik, ki so ga spremljali že desetletja, vrne na filmska platna,« so zapisali producenti v izjavi.